Vladimir Stojković
Profimedia
Vladimir Stojković

Profimedia

Vladimir Stojković, Foto: Profimedia

"Obavio sam prvi trening sa novim selektorom. Svaki selektor sa sobom donosi nešto novo i neke stvari će biti drugačije. Na prvom mestu sistem igre, ali na nama je da što pre prihvatimo zahteve selektora. Zbog toga ne treba očekivati ništa spektakularno, jer moramo da se upoznamo sa sistemom i zahtevima selektora. Važno je da u svim utakmicama ostavimo dobar utisak i pokažemo napredak", rekao je Stojković.

Muslin je početkom meseca preuzeo reprezentaciju Srbije, a u njegovoj prvoj utakmici na klupi, 25. maja u Užicu Srbija je u prijateljskoj utakmici pobedila Kipar sa 2:1. Srpski fudbaleri će u utorak od 20.15 igrati protiv Izraela u Novom Sadu, a 5. juna protiv Rusije u Monte Karlu. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine počinju u septembru, a Srbija će igrati protiv Irske 5. septembra u Beogradu.

"Sve je podređeno startu kvalifikacija i zbog toga je važno da svako od nas pruži maksimum kako bismo dostigli željeni nivo. Nije tajna, bilo je ranije mnogo izgovora da je česta smena selektora jedan od razloga za neuspehe. To je bila neka vrsta alibija u prethodnih šest godina. Bilo je tu svega što je uticalo na rezultate, a da se ne vraćamo na dešavanja u Đenovi ili protiv Albanije, stvari koje nisu bile fudbalske, a koje su uticale na atmosferu i celokupan ambijent", rekao je Stojković.

On je dodao da "smo uvek kretali iz debelog minusa", ali da "mi igrači snosimo najveću odgovornost".

"Tu ne postoji dilema. Mislim da mi i bez selektora moramo da ostvarimo cilj, plasman na veliko takmičenje. Kada to kažem mislim na kvalitet koji poseduje reprezentacija. A dobro je, naravno, da imamo selektora koji je poznat po disciplini, osobu koja iza sebe ima trofeje i veliko iskustvo. Imamo samo jednu obavezu i moranje, a to je da odemo u Rusiju", rekao je golman Srbije.

Stojković je naveo da javnost ne može da očekuje od reprezentacije da pobeđuje sa 5:0 ili 6:0, pošto je to "davno prošlo vreme u fudbalu".

"Videli ste da jedan Portugal čeka na pobedu protiv Jermenije do 89. minuta. Sto puta sam rekao novinarima: 'Hajde da pobedimo 1:0 i budemo bliži konačnom cilju'. Utisak je važan, ali važniji je rezultat. Važna je i podrška, ona mora da se zasluži, ali jasno je da sa navijačima možemo mnogo, kao i sa medijima. Budimo svi pozitivni, nemojte da tražimo samo nešto loše, nego gledajmo napred kako bismo se na kraju svi radovali. U Rusiju želimo svi, i mi igrači, ali i navijači, novinari. Zato budimo zajedno na ovom putu do Rusije", rekao je on.

Fudbaler Brage Nikola Stojiljković rekao je da su prijateljske utakmice važne, kako bi ekipa što spremnija dočekala početak kvalifikacija.

"Nemamo mnogo vremena, zato svi činimo sve da se što pre prilagodimo novim zahtevima selektora. Greške iz meča sa Kiprom moramo da eliminišemo, dobre stvari da unapredimo. Mislim da će nam naredna dva meča biti od velike pomoći, uostalom kao i prvi duel sa Kiprom, kako bismo ostvarili ono što svi želimo, a to je da spremno dočekamo septembar i start u kvalifikacijama", rekao je Stojiljković.

 

Komentari (1)

RUMSTERDAM

31.05.2016 12:32

ajde mustafa ne dipr...