Vladimir Stojković
Profimedia
Vladimir Stojković
Vladimir Stojković, Foto: Profimedia

Prethodnih dana digla se neviđena prašina o statusu Andrije Živkovića. U interesu kluba je da ove zime proda mladog ofanzivnog vezistu, kako Partizan ne bi plaćao takozvane "penale" menadžeru Piniju Zahaviju, pošto je Andrija član njegove agencije. Sa druge strane, interesi porodice Živković ne poklapaju se sa onima koje zastupaju čelnici iz Humske, pošto bi "zlatni orlić" odlaskom na leto obezbedio znatno veći ugovor u novom klubu, pošto mu tada ističe obavezana vernost crno-belima.

Kritike na račun Andrije i njegovog oca Jovice Živkovića stižu sa svih strana, a jedna od najnovijih stiže iz Izraela od strane Vladimira Stojkovića, koji je u razgovoru za "Mozzart sport" istakao da je privržen interesima kluba iz Humske.

- Neke stvari mi stvarno nisu jasne i zato sam aposlutno uz Sašu, stojim iza svake reči mog nekadašnjeg kapitena. S druge strane, čitam danima šta se piše i ne mogu da shvatim šta to gospodin Jovica traži i zašto se ovako ponaša. On kao da hoće da prevari Partizan - oštro je počeo Stojković razgovor za pomenuti portal, a zatim nastavio još žešće.

- U onom pismu tata Živković kaže da se njegov sin mrznuo na minus deset čekajući da ode na trening. Pazi, Boga ti. A šta smo mi radili? Koji se to fudbaler u mladosti ili na početku karijere nije žrtvovao. Uostalom, sami smo izabrali ovaj sport, a on podrazumeva dosta odricanja. mučenja... Šta sad, svi da se nakačimo na grbaču Partizanu i da klub ispašta zato što je nečije dete stajalo na hladnom. Ne ide!

Spreman za snimanje:  Andrija Živković
Andrija Živković, Foto: Marko Metlaš

Stojković je sa Andrijom igrao šest meseci u Partizanu, poznaje ga i iz reprezentativnih akcija, međutim, dodaje da mu ni stav 19-godišnjeg fudbalera nije jasan.

- Andriju poznajem, mislim da je fin dečkić, ali da bi, kad je već punoletan, neke stvari morao da shvati. Morao bi, najpre, da se zapita da li bi postao zvezda da mu nije Partizana. Ko ga je fudbalski stvorio, zbog koga novine i portali svaki dan pišu o njemu. Pa, zbog Partizana. Zbog veličine tog kluba. U redu, jeste talentovan, ali da mu nije bilo Partizana ostao bi negde u Nišu, "terao loptu" po nekoj livadi i jeo ćevape kod mog druga u kafani "Stara Srbija". Možda bi radio u nekom kafiću kao konobar, šta znam - kaže Stojković.

Golman Makabi Haife poziva fudbalera i njegovog oca na kompromis, kako ne bi, prema njegovim rečima, radili na štetu kluba.

- Dete, ako si ti postao igrač zbog Partizanove veličine, daj potpiši novi ugovor i ostani do kad hoćeš, pošto vidim da to želi. I verujem mu. Ili idi u inostranstvo odmah, pa da klub spaseš plaćanja tih penala koji se pominju. Uradi to za Partizan, vrati mu što ti je obezbedio sjajne uslove za trening, napredak, napravio te fudbalerom koji osvaja titule i postaje prvak sveta - tvrdi Stojković, koji je imao poruku i za gospodina Živkovića starijeg.

- Vaš sin jeste odličan igrač i sigurno će zaraditi pare. Danas, sutra. To ga čeka. Nemojte dozvoliti sebi da budete upamćen kao čovek koji će da prevari Partizan. Čak i da to uradite, Partizan će preživeti, biće tu i sutra, ali se vaše dete sigurno u njega neće vratiti. Ja danas ne da smem da dođem u klub nego me tamo svi poštuju. I imam prijatelje. Zato, spustite loptu. Uostalom, ispada ovako da je samo tata pametan, a svi mi glupi - zaključio je Stojković razgovor za "Mozzart sport".

Zanimljivo, svi pričaju o krivici Andrije i Jovice, skoro niko o bivšoj upravi koja je i potpisala ovako poguban ugovor za crno-bele?

Komentari (6)

Dejan Fra

27.01.2016 20:01

Stojkovic prica o moralu i postenju,zasto se ne vratisu Crvenu Zvezdu!!!Sta bi ti radio da ti nije bila Zvezda mozda bi radio na buvljaku...

Ivana

27.01.2016 22:30

@Dejan Fra - Ovo kaže covek koji je ime napravio u Zvezdi i posle prelaska u Partizan kaze- oprostite mi ružnu prošlost! Fuuj

lale

27.01.2016 21:10

Svi oni koji su bili roblje mafijasa sada ih brane.

kobasica srbije

27.01.2016 23:25

Nemoj ti Stojkoviću ni o fudbalu ni o moralu ni o jednom ni o drugom ne znaš ništa.

kostadin

28.01.2016 05:26

Fudbal je pola kriminala u Srbiji. Fudnaleri su pola roblja u Srbiji. Fudbalski stadioni su škole za dilere i kriminalce.Fudbalski moral je suprotno od dobrog morala. Od Rima pa do danas igre su priređivane za sirotinju i da sirotinja zaboravi muke, a gladni jatori su bili robovi i potrošna roba.

Boksi

28.01.2016 07:33

I ti si nasao da kritikujes nekog. Prodana duso! Pi*ko GROBARSKA. Ako jedan klinac treba da spasava Partizan onda neka taj isti klub stavi katanac na bravu i neka se zatvori zauvek! Svako ima pravo da donese odluku koja mu odgovara. Decko je u pravu nece da ga prodaju Herti ili Galatasaraju, kad zeli da ode zbog bolje finansijske ponude za dobrobit kluba. Zeli kao slobodan igrac da igra u jakim klubovima za manje pare, ali vecu slavu. To je igrac i po, samo da ga ne unazadi uprava Partizana!