Vladimir Stojković
M. Metlaš
Vladimir Stojković

M. Metlaš

Vladimir Stojković, Foto: M. Metlaš

Da ne beše Vladimira Stojkovića u finišu susreta, Partizan bi na revanš u Mađarsku išao sa golom zaostatka. Ovako, crno-beli mogu da zahvale svom čuvaru mreže što u prvom meču plej-ofa imaju pristojan rezultat (0:0).

- Bitno je da smo timski ispoštovali dogovor iz svlačionice, ne primiti gol. Svakako, nije isto 0:0 ili 1:1. Bio je pritisak veliki, igrali smo protiv ekipe koja je izbacila Bordo, protiv trenera koji nas mnogo dobro poznaje. Teška utakmica, psihički i fizički. Dobro se završilo po nas, imamo odličan rezultat za revanš. Ne mislim da neko treba da mi zahvali što sam odbranio šansu u finišu. Ja sad ne smem da se izrazim, očekivao sam od trenera Nikolića, da će to malo da bude na "k" (igra), čekali su jednu šansu, znaju naše kvalitete, čekali su kontru... Cela ekipa im je bila nameštena tako. Nadam se da će u nedelju biti dosta navijača protiv Napretka, da nas podrži pred odlazak u Budimpeštu, i da tamo kako znamo i umemo prođemo - rekao je Stojković.

Danko Lazović, napadač Videotona, je ocenio da je bilo dosadno igrati meč bez publike.

- Šanse su 50:50 i dalje. Šteta što nije bilo navijača, bilo bi bolje, a posebno za Partizan. Najteže mi je bilo da igram protiv Partizana. Moraš biti profesionalac, ali mi je bilo teško. Stojković je veliko pojačanje za Partizan. Katastrofa je igrati protiv mog kluba... Ovo su dve ravnopravne ekipe, odlučiće detalji, pa nek prođe bolji - rekao je Lazović.

Miroslav Vulićević

M. Metlaš

Miroslav Vulićević i Danko Lazović, Foto: M. Metlaš

Miroslav Vulićević nije bio nezadovoljan ishodom.

- Imali smo par prilika, oni dobru u finišu... Vrlo aktivan rezultat za oba tima. Nismo hteli ovakav žreb, ali profesionalci smo, rukovali smo se sa bivšim kolegama (Lazović, Šćepović, Nikolić), imamo sedam dana da se spremimo. Olimpijakos nam je bila dobra pouka. Možda je trebalo da budemo malo konkretniji, brži. Stojkovićev povratak nam znači puno, na stranu ta intervencija u 90. minutu. Treba i njemu vremena malo da se upozna sa igračima. Spremni smo, ako treba, i na 120 minuta. Biće slična utakmica i tamo - poručio je kapiten crno-belih.