Putnički avion
Shutterstock
stjuardesa, stjuardese

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Šeril Švorc, penzionisana stjuardesa, podelila je nekoliko interesantnih saveta koji, kako tvrdi, povećavaju šansu da preživite pad aviona.

Šeril je radila za čuvenu američku avio kompaniju "Junajted erlajns". Kako je objasnila, prva stvar koju treba uraditi pri ulasku u avion, jeste da prebrojite koliko ste redova udaljeni od najbližeg izlaza u slučaju opasnosti. To je neophodno da biste, ukoliko dođe do opasnosti, ubrzalo evakuaciju.

Takođe, ona savetzhe da procenite koji vam je najbolji podupirač. Ukoliko se ispred vas nalazi sedište, onda ga koristite kao naslon za glavu. Ako se ispred vas ne nalazi sedište, u slučaju opasnosti se zgrčite i stavite glavu na kolena.

Ne smete zaboraviti ni da vežete pojas, ali i da znate šta vam je najneophodnije d aponesete sa sobom u slučaju evakuacije. Tih stvari mora biti što manje jer, kako je objasnila Šeril, ne postoji stvar zbog koje vredi umreti.

Poslednje, ali možda i najvažnije, jeste da ne čekate na spašavanje.

- Većinu nesreća je moguće preživeti, ali ipak u nesrećama su istzražitelji pronalazili mrtve ljude u njihovim sedištima, koji su ostalo mirno da sede do kraja - zaključila je ona.

Komentari (1)

krpovic2002

31.01.2018 08:51

Jedina stopostotna sansa da prezivite avionsku nesrecu je da ne putujete avionom.