Kijavica, prehlada, bolest
Shutterstock
Kijavica, prehlada, bolest

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

To je 1,3 puta više nego što je registrovnao nedelju dana ranije.

U evidenciju su, međutim, ušli samo oni koji su potražili medicinsku pomoć, a epidemiolozi procenjuju da bi stvarni broj mogao da bude i do sedam puta veći!

Prema toj računici, premašili smo, izgleda, i to znatno cifru od pola miliona obolelih od početka sezone, jer su dosad zvanično evidentirane 96.734 gripozne osobe.

U epidemijama sezonskog gripa bude zaraženo između pet i 15 odsto stanovništva, što je za Srbiju sa 7,2 miliona stanovnika od 360.000 do 1.080.000 zaraženih, a sad smo, kaću epidemiolozi, negde na polovini epidemije.

Ako se obistine procene epidemiologa, čeka nas novi nalet virusa, jer je tokom praznika njegovo širenje, ipak, usporeno, s obzirom na to da se nije radilo i išlo u školu.

Komentari (3)

Otkačeni ministar

10.01.2017 05:45

Ne znam zašto je problem da zimski raspust bude do 15.01.Prvo ušteda energije zbog kijameta, grip zaista postoji i kosi prvo decu, traje do 2 nedelje.Sad kad ih tako nezalečene sastavite razboleće se druga polovina do sad zdravih i u školi će biti manjka dece.Sreda je samo zbog temperatura OK, ali kasnije opet dolazi ledeni talas.Razmislite još jednom kretoši.

Mile

10.01.2017 09:38

Ako je nako imao potrebe da se oduzuje Sarcevicu nije to trebalo da radi preko nas i nase dece jer je lik potpuno nesposoban,nedosledan i jedino mu je novac vazan. On je samo jos jedan od onih koji nije moglao da pogresi jer se u svoj posao preventivno nije ni mesao. Da neko cak ni sela radi prstom ne mrdne je cist bezobrazlik uljuljkan u saznanje da niko nece smeti ni rec da mu kaze . Jedva cekam da oposli ovo sto ima i da se vrati medju skorojevice kojima uzima onolike pare nizasta.

miki

10.01.2017 16:30

alo ministre prosvete brate jel čitaš ti ovo?