Stari Grci, laptop
Twitter

 

Naime, ona glasi da su stari Grci imali laptopove! Dokaz za to je skulptura koja se nalazi u muzeju Džon Pol Geti u los Anđelesu! Skulptura pod nazivom “Grave Naiskos of an Enthroned Woman with an Attendant”, nastala je sto godina pre nove ere i na njoj žena, koja je u žalosti zbog smrti bliske osobe, kao da zaista gleda u otvoreni laptop koji joj sluškinja pruža. Da stvar bude još fantastičnija sa strane tog laptopa iz stare Grčke se nalaze dve rupe koje podsćaju na USB ulaze.

Istoričari tvrde da žena zapravo drži poklopac kutije za nakit i da je u pitanju deo umetničke pogrebne zbirke. Međutim, pristalice teorija zavere ističu da žena ne gleda unutar kutije već joj je pogled fokusiran na sredinu poklopca koji je tapravo ekran laptopa.

Na portalu “StillSpeakingOut” tvrde i i da su čuvene proročice iz Delfa koristile lapropove da bi komunicirale s bogovima, vanzemaljcima i putnicima kroz vreme. Neki tvrde da su stari Grci zapravo koristili tablete premazane voskom kako bi po njima pisali olovkom i lako brisali ono šti im se ne dopada.
Kao i obično, istina je i ovaj put tamo negde...

Komentari (1)

dorcolacd

06.02.2016 20:36

Iole obrazovan covek zna da je to kutija za nakit.