Ekskluzivno u štampanom izdanju!

ALO! Arhiva - Vesti

Vratile se devedesete!

Nakon kiseline bačene u lice poznatom beogradskom advokatu, nakon bombe koja je pre neki dan eksplodirala u centru prestonice, javnost je ponovo ostala šokirana kada su pre dva dana „nepoznati počinioci“ novinarki jednog dnevnog lista zapalili automobil u Novom Sadu.

Kao i uvek, svi odgovorni za bezbednost građana potrčali su da izraze zgroženost, objasnivši pred kamerama da ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju i da će biti preduzete mere da se otkriju počinioci.

Međutim, već samo plitkom analizom slučajeva, jasno je da „sve mere koje se preduzimaju“ nisu dovoljne da se uhapse kriminalci, a još manje da se spreči nasilje koje je uzelo maha. Višegodišnje ignorisanje problema dovelo je do toga da beogradski asfalt sve više počinje da se natapa krvlju žrtava, a stanje u zemlji počinje da liči na onaj period kada su kriminalci javno i s ponosom izjavljivali čime se bave, a niko im nije smeo ništa.

A kada vam niko ne može ništa, znači samo jedno - da imate dobra leđa.

Bacanje bombe u po bela dana, u centru grada, pred mnogobrojnim očima sugrađana, govori o simptomatičnoj vrsti arogancije i drskosti. Prosto se čoveku nameće pitanje odakle potiče tolika samouverenost kod kriminalnog sloja koji se odlučio za taj napad. Zabrinjava i činjenica da su puki izvršioci zločina danas, u trenutku kad zemlja grca od dugova, spremni na sve monstruoznije zločine za sve sitnije pare. Moral, empatija i saosećanje su karakterne crte koje više nisu potrebne, a ni poželjne i u drugim sferama života u Srbiji.

  • despot

    2012-06-25 10:09

    Stasali tatini i mamini sinovi

alo.rs VIP