Ekskluzivno u štampanom izdanju!

ALO! Arhiva - Vesti

Naftna mafija iza rešetaka!

Policija je pre tri dana uhapsila dvojicu radnika MB-GAS OIL zbog sumnje da su firmu oštetila za nešto više od 4,3 miliona dinara. Pored njih, uhapšena su i dva radnika privatne firme „Daki petrol“, saznaje „Alo!“.

Lisice su stavljene izvršnom direktoru i komercijalisti iz MB-GAS OIL-a Nenadu Tomiću i Ivanu Stamenkoviću, vozačima „Daki petrola“, Marku Uzelcu i Milivanu Ušljebrku, dok policija traga za vlasnikom te firme Daliborom Bogunovićem, koji je u bekstvu. Naš sagovornik iz MUP-a Srbije koji je rukovodio akcijom hapšenja kaže da su uhapšeni zato što su kvalitetniji benzin iz rafinerije na privatnom skladištu menjali za lošiji i takav dopremali na pumpe MB-GAS OIL.

- Nakon prijave, policija je 22. novembra otišla u Rafineriju nafte u Pančevu, gde je u cistrenu „Daki petrol“, koja prevozi naftu i benzin za potrebe MB-GAS OIL-a, sipano 10 tona bezolovnog benzina, a kojom je upravljao Uzelac. Nakon toga, policija je pratila vozilo, koje umesto direktno na pumpu, odlazi na parking „Daki petrola“ u Batajnici, gde ih čeka Ušljebrk. Oni tu pretaču bezolovni benzin, koji košta 130 dinara, i umesto njega ubacuju primarni, čija je cena 60 dinara. Potom kreću ka pumpi. I u trenutku kada je trebalo da se taj benzin sipa u rezervoare na pumpu u Budimskoj ulici u Beogradu, policija ih hapsi. Na lice mesta izlaze i nadležni iz „Jugoinspekta“, koji utvrđuju da se u cisterni nalazi duplo jeftiniji benzin – objašnjava naš sagovornik.

U isto vreme, u prostorijama MB-GAS OIL-a uhapšeni su Tomić i Stamenković.

- Njih dvojica se sumnjiče da su prikrivali te malverzacije. Za sada je utvrđeno da je ova firma samo na razlici u kvalitetu benzina dnevno bila oštećena od 5.000 do 10.000 evra, a daljom istragom se došlo do ukupne sume od više od 4,3 miliona dinara. Međutim, sumnjamo da je šteta mnogo veća, i to se upravo proverava – dodaje sagovornik „Alo!“.


 


Potkradani dve godine?

Generalni direktor MB-GAS OIL-a Mile Brežančić sumnja da je njegova firma potkradana čak dve godine.

- Među prvima sam posumnjao da nešto nije u redu još pre skoro dve godine, jer sam odjednom imao problema sa automobilom. Kada sam otišao u servis, otkrili su da je motor uništen zbog lošeg benzina. Negde u to vreme su počeli da se žale i neki moji prijatelji koji isključivo kupuju benzin na mojim pumpama. A jednoj firmi sa kojom imam ugovor o isporuci goriva potpuno je uništen ceo vozni park. Zato sam sve prijavio nadležnima – objašnjava Brežančić.

On očekuje da će policija daljom istragom utvrditi poreklo novca u „Daki petrolu“.

- Pre dve godine su imali dva kamiona, sada 14, a u međuvremenu su otvorili pet pumpi. Očekujem da će policija da utvrdi finasijskom istragom poreklo tih prihoda, jer sumnjam da je on velikim delom stečen na moju štetu – tvrdi on.

 

 • Aleksandar

  2011-11-26 09:18

  Pa brzi su nema sta, samo dve godine im je trebalo da to otkriju.Ma svaka im cast na efikasnosti, brzina za Jevropu.

 • Musa

  2011-11-26 17:14

  Bolje pitanje : odakle im primarni benzin ?

 • zipa

  2011-11-26 23:56

  A odakle mb gasu za sedam godina skladište gasa,3broda za transport gasa,20ak pumpi,10ak cisterni za prevoz goriva...Uh čoveče sve poštenjačine,pa taj mb gas ima najjeftinije gorivo u gradu i sad kao direktor nije znao kakav mu je benzin na pumpi 2 godine!?Sad sklonio Daki petrol da bi mu isto to,samo verovatno povoljnije, vozio knez petrol...i sve to na nas racun.

 • peca

  2011-11-27 12:14

  uh pa sad kao da je izmisljena topla voda po tom pitanju a znamo svi da je pre par godina srdjan knezevic vlasnik bar na papiru firme knez petrol iz batajnice bio godinu dana u pritvoru zbog jos vecih mahinacija sa gorivom kada su pravili raznorazne koktele i distribuirali na privatnim benzinskim pumpama u saradnji sa firmom protekta group i opet nikom nista ne verujem da ce biti osudjen jel na zalost takve je drzava rehabilitovala da i dalje pljackaju narod koji ionako lose gorivo placa skupo a jos kad mu se dodaju razni dodaci poput primarnog benzina,razredjivaca,goriva loseg kvaliteta koje se dovlaci sa dunava onda je strasno a da ne pricamo o potkradanju na samim pumpama zbog nastelevonih brojcanika da daju manje goriva onda je to rezultat da se privatnici poput knez petrola ekstremno bogate na racun ionako opljackanog gradjanina a sada je ta firma u ekspanziji koja ima vise od 50 kamiona cisterni i sna bdeva blizu 500 pumpi sirom srbije i vojvodine na zalost,pozz

 • nesko

  2011-11-28 13:24

  ovo je samo igranka taj mb gas je vec poznat po tome da je sklon mahinacijama, taj gazda ima dosije ko kuca meni to mirise na namestaljku. daki petrol pored svog posla sa gorivom drzi i jedan od najlepsih restorana u zemlji i to dok mb gas nije ni postojao. ali kako mi sad da sumnjamo na coveka koji pored sto finansira drzavu i policiju kupuje i zirafu palmi

 • Darko

  2011-12-08 11:42

  Ma vazi Nesko...samo si zaboravio reci da je jedan dakijev stric zaposlen u db, a drugi je pre 15-tak godina okupirao zemljiste zeleznice u batajnici gde je otvorio najpre stovariste, a zatim sagradio lep objekat, otvorio prodavnice, apoteku, dom zdravlja...od kojih para pitam se...sverc gorivom sa barzi na dunavu ne treba ni spominjati...a sto se restorana tice daleko je to od najlepseg u tom kraju (u cijem komsiluku zive na stotine porodica pripadnika romske zajednice), a kamoli u zemlji...

alo.rs VIP