Ekskluzivno u štampanom izdanju!

ALO! Arhiva - Vesti

Na letovanje u Crnu Goru bez pasoša!!!

Uvođenje obaveze da građani koji putuju iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto moraju imati pasoše za decu do 18 godina planirano za 1. jul najverovatnije će biti prolongirano zbog predstojeće turističke sezone.

Kako za „Alo!“ kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, deca ne mogu da budu na novom biometrijskom pasošu roditelja, a pošto nemaju lične karte, najverovatnije će od jeseni morati da putuju sa pasošem.

- To su standardi koji postoje i kod drugih. Trebalo je da pasoši budu uvedeni 1. januara, ali smo se sa crnogorskim kolegama dogovorili da se to odloži do 1. jula. Nedavno smo crnogorski ministar Ivan Brajović i ja razgovarali da to odložimo za još nekoliko meseci - kaže ministar Dačić.

Do sada su deca crnogorsku granicu mogla da pređu i sa izvodom iz matične knjige rođenih, đačkom ili zdravstvenom knjižicom. Prema odluci MUP-a Srbije, koja čeka da stupi na snagu, deca mlađa od 14 godina moraće da imaju pasoše, dok će ona od 14 do 18 godina morati da poseduju ili pasoš ili ličnu kartu. Kao najvažniji argument za uvođenje putnih isprava za decu u policiji navode borbu protiv trgovine ljudima koja još cveta na prostoru Balkana.

Kako je saopšteno iz MUP-a Crne Gore, oni su spremni da uvedu recipročnu meru, ali su tražili od Srbije da se sa ovim sačeka do kraja turističke sezone, pošto se očekuje da će i ove godine oko milion građana Srbije posetiti ovu republiku bivše zajedničke države.

 • Aleksa

  2010-04-01 00:36

  Neka hvala.. U Crnu Goru više nikada..
  Ja im želim svu srecu ovog svijeta, neka budu najnaprednija država u Evropi al za mene su potonuli do dna kada su poceli lizanje sa Šiptarima, Hrvatima i ostalom bolumentom..

 • Aleksandar

  2010-04-01 10:02

  Braco Crnogorci, nemojte se sekirati, već sam uplatio letovanje u GRČKOJ.

 • deki018

  2010-04-01 13:44

  U Crnu Goru više nikada, neka slobodno goste šiptare i ruse.

 • JA

  2010-04-01 17:25

  Roditelji su mi Srpski državljani, te i ja imam isto. Sticajem okolnosti u vreme mog rođenja živeli su u Crnoj Gori. Ja sada živim u Srbiji. Da bih izvadila pasoš potreban mi je Izvod iz matične knjige rođenih. Da bih izvadila Izvod iz matične knjige rođenih potreban mi je pasoš, jer u Crnoj Gori, po informaciji koju sam dobila, pomenuti Izvod može izvaditi lice isključivo lično u Policijskoj Upravi. Šta sad?

 • ljupko

  2010-04-01 19:03

  da li će mi platiti odmor, putne troškove, džeparac da
  dovedem bar jednog gosta na crnogorsko parče mora ovog leta. kasno su se setili da namame srpske mladiće i devojke. mnogi su već odlučili u montecrnu
  nikako.

 • miki

  2010-04-02 01:12

  da je džabe ne idem,sad stese setili da postoji Srbija

alo.rs VIP