Ekskluzivno u štampanom izdanju!

ALO! Arhiva - Vesti

Madona brani ruske gejeve!

Pop pevačica Madona je isprozivala vlasti u Sankt Peterburgu i Rusku pravoslavnu crkvu zbog usvajanja kontroverznog zakona koji zabranjuje „propagiranje homoseksualizma i pedofilije među maloletnicima“.

Madona je na svom profilu na „fejsbuku“ sebe nazvala „borcem za slobodu“ i najavila da će doći u Sankt Peterburg, prestonicu carske Rusije, kako bi „stala u odbranu gej zajednice u Rusiji i dala snagu i inspiraciju svima koji su ugnjetavani“, navela je na „fejsbuku“.

„Sve je to u cilju slobode izražavanja. Slobode da izaberete, da delujete, uvek humano i saosećajno. Ne bežim pred problemima

Za vreme nastupa pričaću o ovoj smešnoj nepravdi“, poručila je Madona, koja na leto kreće na svetsku turneju. Njena poruka na „fejsu“ je ostavljena u formi poezije. Naišla je na podršku brojnih medija i organizacija za zaštitu gej zajednica, ali i osudu predstavnika gej zajednice u Rusiji, koji su u nastupu pevačice videli neiskrenost, licemernost i želju za brzim bogaćenjem.

„*ebi se. Ne zanimaju te gej prava! Samo želiš da zaradiš“, naveo je u poruci Jurij Gavrikov, prvi čovek organizacije „Gej Rusija“ osuđujući Madonino licemerje.

Prema zakonu pojedinac koji promoviše netradicionalne veze imeđu polova može biti kažnjen sa 25 evra, a kazna za pravna lica ili organizacije je oko 1.000 evra. Ruska pravoslavna crkva je apelovala da kontroverzni zakon bude donet na nacionalnom nivou. Poslanik gradske skupštine Vitalij Milanov, predlagač zakona, apelovao je na to da Madona bude uhapšena ukoliko bude javno iznosila stavove o gej zajednici tokom koncerta u Sankt Peterburgu.


 


Sukob sa Crkvom!

Madona je još 2006. došla u sukob s Ruskom pravoslavnom crkvom kada je tokom svetske turneje pevala razapeta na krstu. Tada je Crkva pozvala na bojkot koncerta uz optužbe da „iskorišćava hrišćanske simbole“ mešajući ih sa sopstvenim strastima. „Madona iskorišćava hrišćanske simbole - krst, brojanice i raspeće - i nastoji da ljudske strasti, uključujući i njene lične, pomeša s nečim što je sveto“, izjavio je tada portparol Moskovske patrijaršije.

 • Srba

  2012-03-26 09:16

  Ova bivšs prostitutka i zastupnica satanizma ne može i da ima neko normalno razmišljanje a po svemu sudeći korista je na sve načine kako bi razbili Rusiju ,u ovom slučaju, i umištili pravu veru odnosno pravoslavlje koje im očigledno smeta za dalja delovanja.
  Neka ona brani šta hoće ali po Americi . I njima tamo niko ne natura ništa.
  SLOBODA ne znači RAZVRAT

 • psd

  2012-03-26 16:27

  sva ta profanizacija, pocev od imena koje je 'uzela' ( Madona , jedan od naziva za Presvetu Bogorodicu, na 'zapadu'), naskodice njoj samoj, kao i onima koji je uzimaju za 'uzor' ili 'ucitelja' ?! A 'ispravljanje' ( pokajanje , po 'starinski') joj je strano ?! Zalosno ...

alo.rs VIP