Ekskluzivno u štampanom izdanju!

ALO! Arhiva - Vesti

Legija bez seksa do kraja života!

Milorad Ulemek Legija (41), osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, sve je bliži tome da bukvalno zaboravi kako se vodi ljubav! Bivšem komandantu „crvenih beretki“ su već pet godina uskraćene ljubavne posete supruge, a apstiniraće od seksa još dugo u posebnom odeljenju požarevačkog zatvora Zabela, poznatijem kao „Alkatraz“.

Prema radnoj verziji zakona o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala, koji će se naći pred poslanicima, pored dugačkog spiska zabrana, predviđeno je da osuđeni članovi mafijaških klanova, ratni zločinci i teroristi u „Alkatrazu“ neće imati pravo da koriste „sobe ljubavi“. Pooštreni režim, po kojem će nekadašnji pripadnici Jedinice za specijalne operacije Ulemek i Zvezdan Jovanović, kao i pojedini „zemunci“ robijati, neće omogućavati posete bračnih i vanbračnih supruga, s kojima bi, bez kamera i zatvorskih stražara, svaka tri meseca mogli da provedu po tri sata.

„Pooštreni režim podrazumeva to da su osuđenici sami u ćeliji, nemaju kontakata sa drugim osuđenicima, dok se dodir sa spoljnim svetom obavlja pod strogom kontrolom zatvorske uprave i suda, od čega su izuzeti samo kontakti s advokatom“, rekao je Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde.

Ulemek, koji se iza rešetaka nalazi od maja 2004. godine, dosad u Okružnom zatvoru nije imao prava na posete supruge Aleksandre Ivanović bez nadzora zatvorskih stražara i kamera.

Isto je i sa Jovanovićem, koji je označen kao direktni izvršilac atentata na premijera. Obojica čekaju odluku Vrhovnog suda o presudi za ubistvo premijera, posle čega će biti prebačeni u Zabelu, gde ih u takozvanom zatvoru u zatvoru čeka potpuna izolacija od spoljašnjeg sveta. Svetla tačka bi mogla da im bude to što je sadašnjim nacrtom zakona predviđeno da kada se jednom osuđenik uputi na izdržavanje kazne, u tom režimu ostane dve godine, posle čega sud preispituje da li postoje razlozi za njegovo zadržavanje u specijalnom režimu. Ukoliko ne poštuju kućni red, rok se produžava za još dve godine.


 


Posete dva puta mesečno

Nacrtom zakona predviđeno je da buduće stanare posebne jedinice „Zabele“ članovi porodice posećuju dva puta mesečno, ali uz obavezan audio i video nadzor. Time će se umanjiti rizik unošenja oružja i mobilnih telefona u zatvor, isključuju se i sve mogućnosti bekstva. Pravo na telefonski razgovor osuđenik ima najviše dva puta mesečno samo sa bliskim srodnicima, dok sa ostalim osobama razgovori se obavljaju uz saglasnost predsednika suda, a i ta komunikacija se može ograničiti u slučaju zloupotrebe.

 


Pisaće pisma Aleksandri

Ulemek, koji je tokom robije napisao nekoliko knjiga, imaće pravo da se dopisuje sa nevenčanom suprugom i roditeljima, dok sa drugim osobama može samo uz pisanu saglasnost suda. Sadržaj pisama će se nadzirati, a izuzeta će biti samo pisana komunikacija sa braniocem.

 

  • zoran

    2010-11-17 10:35

    super ste novine sve pohvale,samo mala zamerka na jedno:ko dozvoli da Seka pise nekakve kolumne za vase novine?ko je ona,obicna pevaljka i nista vise.Dosta nam je nekakvih spisateljica,a oni koji uce skolu za to nemaju posla.Veliki pozdrav i nadam se da necete vise objavljivati te gluposti i bljuvotine.

alo.rs VIP