Ekskluzivno u štampanom izdanju!

ALO! Arhiva - Vesti

Legalizuju seks sa leševima!

Za svaku osudu! Islamisti, koji su osvojili većinu na nedavnim izborima u Egiptu, planiraju da donesu u najmanju ruku šokantan zakon, kojim će muževima biti dozvoljeno da imaju seks sa svojom mrtvom suprugom, ali samo u roku od šest sati od njene smrti!

Uz to, islamisti su i predložili da starosna granica za stupanje u brak bude smanjena na samo 14 godina. Dnevnik „Al Arabija“ je preneo da su ta dva predloga naišla na žestoku osudu Egipatskog nacionalnog veća za žene, koje je uložilo žalbu. Generalno, prava žena na Bliskom istoku i u arapskim zemljama ne mogu da se porede sa onima koje pripadnice lepšeg pola imaju u evropskim zemljama.

Doktorka Mervat al Talavi, predsednica Egipatskog nacionalnog veća za žene, uputila je pismo doktoru Sadu al Katatniju ukazujući na preterani upliv religije u zakonske odredbe. Pitanje seksa između muža i mrtve supruge postalo je aktuelno u maju 2011. godine, kada je marokanski sveštenik Zamzami Abdul izjavio da „brak ostaje na snazi čak i posle smrti jednog od supružnika“.

Lokalni mediji u Egiptu prenose islamisti ne razmišljaju o donošenju ovakvog zakone, već da su glasine plod pristalica bivšeg režima Hosnija Mubaraka, kome se sudi zbog zloupotrebe položaja.

alo.rs VIP