Ekskluzivno u štampanom izdanju!

ALO! Arhiva - Vesti

Ksenija Vučić u kritičnom stanju!

Ksenija Vučić (40), supruga funkcionera SNS-a Aleksandra Vučića, koja je početkom juna hitno prebačena u bolnicu zbog problema sa srcem i krvnim sudovima, od juče je ponovo pod nadzorom lekara usled naglog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Kako sada stvari stoje, ona će u najkraćem roku morati da se podvrgne operaciji na otvorenom grudnom košu, jer je situacija sa proširenjem grudne aorte, zbog koje je već bila hospitalizovana, vrlo ozbiljna.

Vučićeva je pre mesec i po dana završila u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Beogradu, ali je posle dve nedelje puštena na kućno lečenje jer su terapije dale rezultate i procenjeno je da operacija neće biti neophodna. Međutim, najnovija kontrola je pokazala da se bolest vratila, pa je preporuka lekara da se ne gubi vreme.

Za sada se još ne zna da li će Kseniju Vučić operisati doktori Cvetković i Davidović iz Instituta za kardiovaskularne bolesti, pod čijim je nadzorom već duže vreme, ili će pomoć morati da potraži u inostranstvu, u Parizu i Nirnbergu, kod doktora Kifera i Svensona, dva najpriznatija evropska stručnjaka u oblasti mikro i kardiohirurgije.

Iako ugroženog zdravlja, Ksenija Vučić nije pristala da ponovo bude smeštena u bolnicu jer, kako kaže za „Alo!“, ne želi da se odvaja od dece.

- Svesna sam stanja u kome se nalazim, ali neću da očajavam. Bila sam pomalo iznenađena kad se sve to vratilo kao kakav ružan san, i to baš kad sam pomislila da je prošlo, ali šta je tu je. Eto, odrekla sam se čak i kafe na preporuku lekara, ali nije vredelo - kroz smeh govori Ksenija Vučić, koja već godinama pati od povišenog krvnog pritiska, što je i dovelo do problema.

Kako „Alo!“ saznaje, lekari su razmišljali o ugradnji „stenta“, kojim bi povezali ispucale krvne sudove, ali se od te ideje odustalo jer je bila isuviše rizična.

- Mogla sam da biram: da nastavim ovako i čekam najgore ili da presečem i odem na operaciju. Izabrala sam ovo drugo, jer hoću da pobedim bolest i što pre se vratim svojoj porodici - kaže Ksenija Vučić, koja je novinarsku karijeru (zaposlena u informativnoj redakciji TV „Pink“) podredila odgajanju dvoje dece, Danila (12) i Milice (7), a na srpskoj političkoj sceni je ostala upamćena kao neko ko ne voli da se eksponira i živi pod svetlošću reflektora.

 


Dijagnoza

Kseniji Vučić je postavljena dijagnoza „disekcije aorte“, poremećaja koji se karakteriše uzdužnim cepanjem krvnog suda, pri čemu krv ulazi u nastalu pukotinu, usled čega dolazi do „lažnog“ lumena (širine) aorte. Tanka membrana deli lumen na dva dela, od kojih „lažni“ može biti aktivan, odnosno protočan ili tromboziran. Ovo je hitno medicinsko stanje koje se u određenim slučajevima najpre sanira medikamentima, ali je krajnja terapija uvek operativni zahvat u kojem se vrši rekonstrukcija zida aorte pomoću raznih proteza.

 

 • G.R.

  2009-07-29 09:42

  Jadna zena.Zelim joj sve najbolje i brz oporavak.

 • ciciban

  2009-07-29 14:37

  - Mogla sam da biram: da nastavim ovako i čekam najgore ili da presečem i odem na operaciju. Izabrala sam ovo drugo, jer hoću da pobedim bolest i što pre se vratim svojoj porodici - kaže Ksenija Vučić
  ________________________________________________
  tim drugim izborom, glupa gospodjo, niste pobedili bolest, nego ste je zaobisli malom varkom. pobeda bolesti je, kada pijete lekove, ili nekim drugim tretmanom izlecite sebe, sto u ovom slucaju vi ne radite! i zasto ne idete pod noz kod obicnog doktora, na primer u KG, ili nisu? verovatno znate kako prolaze obicni gradjani koji nemaju para i uticaja medju doktore!

 • rada josifovic

  2009-07-29 17:26

  znam da ces pobediti bolest zbog ace i dece i zbog nas koji volimo sns pozz.

 • inspirator

  2009-07-29 21:30

  o njenom suprugu kao politicaru mislim sve najgore ali njoj zelim sve najbolje,da operacija bude uspesna i da doceka duboku starost u radosti i veselju sa svojim suprugom,decom i jednog dana,unucicima! SVE NAJBOLJE OD SRCA!

alo.rs VIP