Kineski horoskop feng šui
Profimedia
Kineski horoskop feng šui
Dobrodošli u godinu majmuna, Foto: Profimedia

Ova godina biće i "zapaljiva" jer je majmun ove godine, prvi put posle 60 godina, u znaku vatre, naveli su stručnjaci i dodali da ipak postoje mogućnosti za žene i "prepredene inovatore".

Majmun je tradicionalno povezan s metalnim elementom, sinonimom za čvrstinu, dok vatra predstavlja Sunce, izjavio je Alion Jeo, poznati majstor feng šuija u Hongkongu.

Pored turbulencija i nepredvidivosti, godina majmuna donosi i važne inovacije, rekao je majstor tradicionalne prakse i dodao da očekuje inovacije u solarnoj tehnologiji i na internetu.

Finansijski gledano, ova godina će biti godina za "prepredene i nezajažljive osobe", rekla je Čeri Ma koja se takođe bavi feng šuijem dodajući da će takvi ljudi umeti da iskoriste svoje finansijske potencijale.

Prema njenim rečima, kineski investitori su upozoreni da su februar i avgust loši za transakcije.

Prema navodima tih majstora, ova godina može da bude problematična za američkog milijardera Donalda Trampa, mogućeg republikanskog kandidata za Belu kuću, na račun žene, Hilari Klinton, kao mogućeg demokratskog kandidata na izborima u SAD.

"U SAD će prevladiti Mesec, a ne Sunce. Mesec predstavlja žene, a Sunce muškarce. Što znači da će u toj državi ove godine dominirati jedna žena", naveli su kineski tradicionalni prognostičari.