Australijanac našeg porekla u kritičnom stanju
twitter
Australijanac našeg porekla u kritičnom stanju

twitter

Australijanac našeg porekla u kritičnom stanju, Foto: twitter

Nemili događaj dogodio se na treningu malezijskog kluba Melake junajted, za koji Petrovski nastupa već godinu dana, a pre toga je čuvao mrežu Sidneja. Petrovski je nakon udara groma izgubio svest i na licu mesta mu je ukazana lekarska pomoć. Brzo je hospitalizovan i trenutno je u stabilnom stanju, ali je priključen na respirator. Porodica je o trošku kluba odmah otputovala u Maleziju da bude sa svojim sinom. Istom prilikom povređen je i njegov saigrač Muhd Afik Azuan, koji je prošao znatno bolje pošto je svestan, iako traumatizovan, posle svega što se desilo.

Na intenzivnoj nezi:  Stefan Petrovski

Facebook

Na intenzivnoj nezi: Stefan Petrovski, Foto: Facebook

- Potpuno je neverovatno što se ovako nešto dogodilo. U kritičnom momentu nije bilo nevreme i padala je slaba kiša - saopšteno je iz kluba.

Petrovski, takođe, poseduje i malezijsko državljanstvo jer je, osim srpskog, i njihovog porekla, a klub za koji nastupa trenutno je peti u najjačoj ligi te države. U proseku, 10 odsto slučajeva prilikom udara groma završi se smrtnim ishodom. U preostalih 90 odsto povređene osobe zadobiju manje ili veće zdravstvene smetnje. Šansa da vas tokom života udari grom je 1:12.000.