Srpski kalašnjikov: Automatska puška M70AB2 Zastava oružje
Profimedia
Srpski kalašnjikov: Automatska puška M70AB2 Zastava oružje

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

"Alarm" je uključen posle upozorenja ruske ambasade u Beograd, koja je obavestila naše operativce da je tovar naoružanja namenjen Saudijskoj Arabiji navodno završio u rukama džihadista.

Ruska vojska je u Siriji po serijskim brojevima na zaplenjenim automatima prepoznala zemlju porekla i o tome je diplomatskim kanalima obavestila Srbiju.

Zbog sumnje da su ih preuzeli pripadnici Islamske države, BIA ispituje način izdavanja dozvola za izvoz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ceo slučaj dobio je još veću težinu jer se navodno sumnja da je deo tovara nestao.

Trenutno se ispituje na koji način su izdate dozvole za izvoz u sektoru za naoružanje i vojnu opremu pri Ministarstvu trgovine, u kojem prema navodima "Novosti" pršte smene, pošto su najmanje sve službenice smenjene, a očekuje se da u narednim danima dođe do većih kadrovskih tumbanja.

Komentari (10)

Бошко Београд

01.02.2017 01:28

Поновно су Арапи надмудрили, изиграли, намагарчили, доскочили, направили будалама, добро плаћене, алаве, грамзиве српске дилетантe и штеточине, који су запослени у државним институцијама по партијској линији. Србија има већ доказане, вековне стране непријатеље али су им популистичке, дилетантске, кокане родољубиве партије на власти, још већи непријатељи....

Kolt

01.02.2017 02:58

Sta Potezica radi u Libiji ,i sto nije vracen

Vodja

01.02.2017 03:00

Pa u najvisem vrhu imamo politicare koji ce sve uciniti za KOFERCE ,BEZ OBZIRA KOJA JE STRANA

Žeks

01.02.2017 03:09

To bi stavilo tačku na priču kako samo Ameri obrću novac po svetskim žarištima. Kad je Arkan uz pomoć DB-a mogao da naoružava i šiptare na Kosovu, onda ni ovo nije nemoguće..

Orvel

01.02.2017 06:04

Sutra ce vec ti isti koji su ISIS-u prodali oruzje prodati i Srbiju.Poceli su od Beograda i Vojvodine.

vojkan

01.02.2017 08:20

- Ako je rec o Zastavinim verzijama AK, oni se i vizuelno razlikuju od ostalih kopija AK/AKM-47 (preklopni tromblonski nisan, ravan i zakosen donji deo prednjeg rukohvata i pljosnate gajke za remen. - Treba SDPR-u vratiti iskljucivo pravo izvoza i uvoza vojne i opreme dvojne namene jer privatni mesetari nanose veliku stetu ugledu drzave. - Bitne su jos 2 stvari - ko je narucilac a ko je, po ugovoru, krajnji korisnik? Mozda je S Arabija samo posrednik jer ne koristi oruzje ruskog tipa.

Mira

01.02.2017 09:25

Provaljena vojna tajna. Pitanje je namerno ili zlonamerno uradjeno da to tako bude. Vise je tu faktora.

Mare

01.02.2017 09:48

Nema od nas nista!

kalasnjikov

01.02.2017 10:11

Zasto smene. Hvatajte one koji su isli u zvanicne posete tim krajevima. Oni su uzeli dolare. Narod Srbije to zna.

POPBOSKO

01.02.2017 10:57

Pa ISIS koristi Rusko i Americko naoruzanje i vojnu opremu, ne vidim u cemu je problem i zasti mi ne bi smeli da prodajemo naoruzanje drugim drzavama. ISISu sigurno nije prodao niko iz nase drzave vec neko kome smo mi prodali po medjunarodnim vazecim propisima i ugovorima. Samo je problem sto kod nas ima dosta petokolonasa koji koriste najgnusnije dezinformacije i lazi kako bi nasu zemlju pred medjunarodnom javnoscu ocrnili i oljagali. Nadam se da ce takvi kad tad odgovarati za svoja nedela.