Vaterpolo Srbija - Grčka
Tanjug/AP 29-07-2017
Vaterpolo Srbija - Grčka

Tanjug/AP 29-07-2017

Vaterpolo Srbija - Grčka, Foto: Tanjug/AP

"Drago mi je da smo posle poraza od Hrvata pokazali mentalnu snagu da se vratimo i ponosan sam na ove momke. Čestitam im i srećan sam što sam deo ove ekipe. Bronza nije mala stvar. Nastavljamo dalje, verujemo u sebe", rekao je Milan Aleksić.

Duško Pijetlović istakao je da je ekipa pokazala da je kvalitetnija od Grka.

Čestitka Vučića:
"Svaka medalja osvojena za Srbiju čini nas ponosnima"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim vaterpolistima osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu, koje je održano u Mađarskoj. U čestitki se kaže:

„U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, čestitam vam pobedu koju ste ostvarili u borbi za treće mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u vaterpolu.

Svaka medalja osvojena za Srbiju čini nas ponosnima.

Duboko verujem da ćete na narednim prvenstvima ostvarivati pobede i donositi nam radost“, navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

"Bilo je važno da se psihički vratimo u igru. Vratili smo se posle teškog poraza, teškog jer godinama nismo gubili ovakve mečeve kao što je bio onaj sa Hrvatskom. Lagana pobeda. Od starta smo pokazali i kvalitet i želju. Držali smo prednost od dva-tri gola, mada su oni lako dobijali faulove za razliku od nas. Tu je gorak ukus jer neko sa strane može da organizuje meč kako njemu odgovara", istakao je srpski centar.

Andrija Prlainović istakao je da je pobeda za bronzu dobar kraj turnira.

" Mislim da smo najjači, ali nismo pokazali. To cemo da analiziramo", poručio je srpski as.

Golman Gojko Pijetlović čestitao je saigračima i stručnom štabu što je nastavljen niz medalja.

"Nije ono na šta smo navikli, ali ovo je uspeh jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Dosta smo sigurno delovali, davali golove iz igre. Grci su tvrdi, strpljivi, pa smo se borili njihovim oružjem. Mislim da je lepo kada turnir završite pobedom".
Sava Ranđelović je posle prve bronze nakon devet zlata rekao:

"Nisam navikao na bronze, ali sam sada prezadovoljan. Ostaje žal za onom utamicom sa Hrvatskom, ali je sada sve ok, kada se završi medaljom. Nije bilo dileme, ni nervoze. Grci su pokušavali, ali smo držali sve vreme kontrolu igre i rezultata", poručio je Ranđelović.

Komentari (1)

888

30.07.2017 16:09

Ma pustili smo hrvate da pobede Znate ono Region Komsije Politika Itd..