Nikola Radojičić ranije u dresu Zvezde
ALO!
Nikola Radojičić ranije u dresu Zvezde

ALO!

Nikola Radojičić ranije u dresu Zvezde, Foto: ALO!

Kako „Alo!” saznaje od naših državljana koji žive u prestonici Perua, Nikola je trenutno jedini Evropljanin koji se nalazi u zatvoru sa 3.700 robijaša iz Južne Amerike i tamo ima status nedodirljivog!

- Nikola se, na iznenađenje mnogih, upustio u poslove sa drogom. Osuđen je na 12 godina i nalazi se u najstrožem zatvoru u Limi, gde je sigurnost na najvišem nivou. U ćeliji je zatvoren 18 sati dnevno. Dozvoljeno mu je samo sat vremena šetnje na dan. Zatvor ima 3.700 zatvorenika iz Južne Amerike i on je jedini Evropljanin i Srbin. Zatvor se sastoji od osam delova, ali je on sa svojom grupom uspeo da se izbori za poseban status. Zanimljivo je da je kao jedini zatvorenik sa naših prostora tamo stvorio reputaciju nedodirljivog i nije bio ugrožen u sukobima suparničkih narko-kartela. Zbog fizičke izdržljivosti u ovom surom kazamatu od drugih robijaša je dobio nadimak Zver - navodi Srbin, koji je insistirao na anonimnosti.

Likvidacije dilera

Peruanska policija je pre hapšenja Nikole Radojičića i Uroša Dokića pratila dvojicu Srba koji su bili uključeni u trgovinu drogom. U leto 2014. u Peruu je likvidiran diler Marko Mitić, koji se u Srbiji sumnjičio za ubistvo mladića u Požarevcu 2003. On je početkom avgusta pronađen mrtav u sirotinjskoj četvrti oblasti San Martin de Pores. Frederik Goran Stavrić, poznatiji kao Kljuki, likvidiran je 6. jula u restoranu brze hrane u gradu Miraflores. Peruanski mediji pisali su da je Stravić tokom devedesetih u Mađarskoj odležao 13 godina u zatvoru zbog 14 krivičnih dela, posle čega je otišao u Latinsku Ameriku.

Nikola je uhapšen u avgustu 2014. na aerodromu „Horhe Sančez“ u Limi, prestonici Perua. Policajci su primetili da je nervozan i da često rukama trlja stomak. Kada je dobio jake bolove u stomaku, odveli su ga na rendgen i otkrili da je u stomaku imao 23 kapsule kokaina, teške 230 grama. Ubrzo se ispostavilo da i njegov drug Uroš Dokić (24) u stomaku ima devet kapsula sa drogom. Kod obojice su pronađeni zastareli modeli mobilnih telefona, manja suma novca, dolara, peruanski novac, kao i ikone svetitelja. Peruanski mediji su tada objavili da su, navodno, čekali let za Amsterdam, odakle su planirali da produže u Srbiju. Saopšteno je da su košarakaš i njegov drug, navodno, članovi iste bande koja trguje drogom, kao i da je njihova veza u Limi neimenovani Bugarin.

Povezani sa Federikom?

Prema izvorima iz Direktorata policije za borbu protiv narkotika, Nikola i Uroš Dokić bili su članovi mreže švercera. Oni su u izjavi policiji rekli da im je drogu dao Bugarin koji živi u Peruu, naveo je list „El komersio“. Policija, prema pisanju ovog lista, nije isključila mogućnost da su Nikola i Dokić povezani sa ubijenim srpskim državljaninom Frederikom, koji je sarađivao sa dilerima droge u Boliviji i Ekvadoru.

Dileri koji u organizmu prenose drogu su u narko-svetu dobili naziv mule. Posao je veoma rizičan, jer prenos droge mogu da obave samo ljudi koji po nekoliko dana mogu da drže paketiće droge u telu i da za to vreme gladuju! Droga se pakuje u lateks, najčešće u kondome, koji dragoceni sadržaj štite od stomačne kiseline. Paketići se izbacuju iz organizma 48 sati posle gutanja. Postoji i varijanta švercovanja kada se niz paketića kači na tanku nit, koja se vezuje za zub, tako da paketići vise u jednjaku i ne dolaze u dodir sa kiselinom.

Mladi košarkaš je u Srbiji bio poznat po velikom košarkaškom potencijalu. Prošao je gotovo sve juniorske kategorije košarkaške reprezentacije, a igrao je za nekoliko timova u Makedoniji, Crnoj Gori, Siriji i Gruziji. U Evropi je poslednje profesionalne angažmane imao u kiparskoj Omoniji i u Litvaniji.

Komentari (7)

Gooner

13.03.2017 21:55

Ovaj nije video Lazarevac niti su Lazarevcani culi za njega..

ccc

14.03.2017 07:27

@Gooner - Da je tesla bio kriminalac, mi bi rekli da nije nas da ne puca bruka. Ovako se svi otimaju oko njega.

Balkan

13.03.2017 23:46

Ni Dokic prezime ne postoji sto jasno govori da je lec o laznom identitetu verovatno su crnogorci sa srpskim pasosima i prijavljenjm boravkom u lazarevcu.

svasta

14.03.2017 01:06

Kod nas bi za ovo dobio uslovno 3 meseca - apelacioni sud bi mu skinuo jos mesec-dva...

Kojko

14.03.2017 02:13

Bolje da je ostao u Srbiji ,dobio bi ministarsko mesto a u najmanju ruku Dacic bi ga poslao za ambasadora

bili

14.03.2017 02:15

uspeo u zivotu

Zver ili zvezda?

14.03.2017 08:42

Sreca te gleda a djavo ti neda!