Njujorška Nedelja mode
screenshot Youtube
Njujorška Nedelja mode

screenshot Youtube

Njujorška Nedelja mode, Foto: screenshot Youtube

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna komora za modu sa platformom "Art Hear Fashion", od ove godine, dizajneri "Serbia Fashion Week"-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi.

Bata Spasojević

Instagram/bataspasojevicindividu

Bata Spasojević, Foto: Instagram/bataspasojevicindividu

Na Nedelji mode u Njujorku koja će biti održana od 11. do 15. septembra, svet će videti kreacije Vasilija Kovačeva, Bate Spasojevića i Vesne Milošević iz Srbije, kao i Sanje Bobar i Ibrahima Vukelja iz Crne Gore.

Vasilije Kovačev

screenshot Youtube

Vasilije Kovačev, Foto: screenshot Youtube

Uz brojna zvučna imena iz sveta mode, Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj imaće reviju 12. septembra, dok će Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević predstaviti svoje kolekcije na zatvaranju njujorškom "Fashion Week"-u, 14. septembra, saopštili su iz agencije "Kreativni Tim".

Vesna Milošević

screenshot Youtube

Vesna Milošević, Foto: screenshot Youtube

U čast učešća naših kreatora na njujorškoj modnoj smotri, Konzulat Republike Srbije u Njujorku organizovaće svečani prijem i izložbu 13. septembra, na kojem će biti predstavljeni radovi troje dizajnera iz Srbije koji i učestvuju na Nedeljama mode.

Sanja Bobar

screenshot Youtube

Sanja Bobar, Foto: screenshot Youtube

Njujorška nedelja mode nastala je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz.

Ibrahim Vukelj

instagram / ibrovuk

Ibrahim Vukelj, Foto: instagram / ibrovuk