Seka Sablić
Printscreen
Vuk Kostić

Printscreen

Vuk Kostić, Foto: Printscreen

Ako ne idete u pozorište, onda verovatno ne znate gde je granica talenta većine srpskih glumaca, za koje vam se već godinama čini da igraju iste uloge.

Vuk Kostić

Kako sam nanišanio glumu - Vuk je hteo da bude glavni junak pesme "Kao vuka samotnjaka u šumama severa ostavi me moja draga, moja nevera", ali se okrenuo glumi. Verovatno je bolji lovac nego glumac, što nam iz filma u seriju dokazuje nepomičnim licem koje je propustilo čas glume kod Stanislavskog.

Ivan Bosiljčić

Otelotvorenje finog zavodnika koji šarmira podizanjem obrva. Mame su maštale da im postane zet, prvenstveno zbog Mir Jam i serija "Ranjeni orao" i "Greh njene majke". Apsolutno je nemoguće zamisliti ga u ulozi serijskog ubice ili barabe.

Ivana Žigon

Ruskinja zarobljena u telu Srpkinje. Dugom kosom kao vila Ravijojla dočarava sav patos srpskog stradalništva kroz vekove i moli se da se Dostojevski digne iz groba i napiše nastavak Zlih duhova. Ona će pisati recenziju.

Nikola Đuričko

Nikola Đuričko

Printskrin N1

Nikola Đuričko, Foto: Printskrin N1

Antipod Ivanu Bosiljčiću. Dijapazon uloga - od Vojkana u "Otvorenim vratima" do Švabe u "Vratiće se rode". Već par decenija važi za "mladog glumca", verovatno baš zbog duhovitih, gradskih likova koje svi gotive. Iako je ostvario odličnu ulogu u "Senkama nad Balkanom", ljudi su bili zbunjeni činjenicom da nije smešan.

Sergej Trifunović

Uloge koje je dobijao se dosta razlikuju, ali što reče neko na nekom forumu "uvek ima taj isti, prepoznatljiv arogantan stav - budite srećni što vam sedim ovde".

Sloboda Mićalović

Savršen filmski i televizijski partner Ivanu Bosiljčiću. Reditelji je smeštaju u fah savršene, fine, skromne devojke, dame koju bi svaki tata poželeo za svog sina jedinca. Možda je kriva "Zona Zamfirova", možda opet Mir Jam...ne znamo, ali nam je teško da je zamislimo kao Mizeri ili Sersei Lanister.

Miloš Biković

U svakoj ulozi misli da je Džejms Din. Nije Džejms Din.

Vesna Trivalić

Vesna Trivalić

Printscreen

Vesna Trivalić, Foto: Printscreen

Lujka koju obožavamo. Garant ne znate sve uloge Vesne Trivalić, ali znate Vesnu Trivalić u glavnoj ulozi. Lucidna i dovoljno ironična da od svake komedije napravi crni humor. Otvara vrata u svakoj kući i razbija koliko je uvek smešna.

Seka Sablić

Maratonka koja se ne umara. Njen piskav glas kroz stisnute usne izgovorio je najluđe replike u istoriji srpskog filma. Tipizirani likovi joj ništa ne smetaju da briljira u svakoj istoj ulozi. "Serem vam se u ton film!", viče Seka. Seko, sorry, ali da nije ton filma, mi nikad ne bismo s Vama crkavali od smeha.

Seka Sablić

Printscreen

Seka Sablić, Foto: Printscreen