Najveći masovni ubica ugasio 60 života
profimedia
Najveći masovni ubica ugasio 60 života

profimedia

Najveći masovni ubica ugasio 60 života, Foto: profimedia

Stole je rođen u Nišu u problematičnoj porodici. Otac mu je bio ugledni obućar, ali i strastveni kockar, koji je imao običaj da sve što dobije na kartama potroši za samo jedan dan na žene i alkohol.

Žena tukla Stoleta

Stoletova žena Seka Trifunović obavestila je policiju o nestanku svoje sestre Slavice ne znajući da je baš njen muž ubica! Za Stoleta su komšije tvrdile da je miran, povučen i spreman da pomogne. Ispostavilo da je taj mirni, tihi i dobri muž, koga su molili da u kasne sate doprati njihove ćerke do kuće „da ne bi nabasale na tog manijaka“, bio Fantom Stole! Zahtev za razvod braka podnela je kada je saznala za zločine. Inspektorima je rekla da ga je tukla jer je bio loš u krevetu.

Prostitutke je dovodio u kuću, a ženu je terao da kleči pored bračnog kreveta i peva njegove omiljene pesme, dok su ga one seksualno zadovoljavale. Tole je zbog toga počeo da mrzi ceo ženski rod. Kao dete je razmišljao na koji način da se osveti ženama za sva poniženja kojima je njegova majka bila izložena.

U detinjstvu je često sanjao kako se krišom prikrada nekoj od ovih prostitutki i prvo je hvata za vrat, a onda je davi, i na kraju siluje. Prvo seksualno nasilje izvršio je u petnaestoj godini u Merošini pored Niša. Žrtva je bila devojčica od dvanaest godina. Da ne bi pukla bruka, njegova majka, koja se u međuvremenu razvela, rešila je da se sa sinom preseli u Beograd. Kao učenik srednje građevinske škole, Stole je svoje bolesne nagone zadovoljavao u prepunim tramvajima tako što je devojke hvatao za grudi i stražnjicu.

Pred početak Drugog svetskog rata, bio je strah i trepet za parove, koji su se ljubili po beogradskim parkovima. Satima ih je pratio, a onda bi im se nečujno prikradao i gvozdenom šipkom onesvešćivao mladiće, a njihove devojke silovao! Stole je još u školi sakupljao sve što je na srpskom jeziku objavljeno o Džeku Trboseku, engleskom serijskom ubici, koji je zverski ubijao prostitutke.

Pored pohotnih likova iz Balzakove proze, Trifunović se divio Trbosekovoj snazi, inteligenciji i snalažljivosti, kao i dvostrukom životu koji je vodio. Odlučio je da nadmaši svog idola, a kasnije se ispostavilo da je u tome i uspeo. Mesec dana pre početka svoje zločinačke serije iz stana beogradskog pozorišnog i filmskog glumca Milivoja Mavida Popovića ukrao je periku, brkove, bradu, odela i specijalne umetke za popunjavanje obraza. Tim rekvizitima je skoro godinu dana policiju navodio na lažne tragove.

Prvo ubistvo počinio je 31. januara 1948. godine, oko 21 sat u jednom od nedovršenih paviljona u Cvijićevoj ulici u Beogradu kada je trgovkinju Milku K. (33), majku dvoje maloletne dece, prvo silovao, pa zadavio. Posle ovog zločina dobio je nadimak Beogradski Fantom. Žrtve su se nizala kao na traci, a sledeći zločin je počinio 19. februara 1948. godine kada je svastiku Slavicu Trifunović (22), silovao i zadavio, a potom iskasapio njeno telo, spakovao ga u dve vreće i bacio u Savu.

Stole je uhapšen kada je počeo da ubija ortake sa kojima je pljačkao diplomatske magacine, prodavnice i kuće. Najveći serijski ubica sam je sebi presudio u zatvoru. Iz kreveta je iščupao dve gvozdene šipke, a onda je oko vrha jedne uvio deo čaršava i nabio je sebi u usta, dok je drugom probio srce.

Brojke:

60 žrtava oba pola
14 žena silovao i zadavio
2 šiljka od kreveta zario u sebe
veliki broj ubistava duševnih bolesnika u Toponici

Fakti

- Sa 15 godina - Miodrag Stole Trifunović u Nišu silovao 12-godišnju devojčicu.

- decembar 1948. godine - ukrao periku, brkove, bradu, odela iz stana pozorišnog glumca Milivoja Mavida Popovića.

- 31. januara 1948. godine - u Beogradu silovao i zadavio Milku K.

- 19. februara 1948. godine - silovao, zadavio, pa iskasapio svastiku Slavicu Trifunović.

Komentari (2)

xxx

24.05.2016 17:40

... dali je moguce da se to desavalo u titovoj jugoslaviji...

V

25.05.2016 05:31

Eto sto nije bilo javnih prostitutki u to vreme,ovaj ih je cistio kao metlom prasinu..