policija rotacija
Profimedia
policija rotacija

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Crnogorski dnevni list "Vijesti" tvrdi da su policajci iz Srbije upali u ponedeljak uveče na teritoriju Crne Gore i u noge upucali maloletnog F. M. (17) iz rožajske Jablanice!

On je potom operisan u bolnici u Beranama i nalazi se van životne opasnosti.

List piše da su srpski policajci najverovatnije jurili švercera Idriza Čelakovića iz Tutina, koga su posle pucnjave uhapsili i odveli u Srbiju!

Policija, navodno, na vozilo uhapšenog Čelakovića nije ispalila ni jedan metak.

Do incidenta je došlo u nedelju oko 20 sati u selu Stupa, u blizini srpsko-crnogorske granice.

MUP Crne Gore izdao je ovim povodom saopštenje u kome se kaže da maloletnik ima dve rane, prostrelnu na zglobu leve noge i ustrelnu na desnoj natkolenici.

MUP potom potvrđuje sve informacije objavljene u medijima i dodaje da je pokrenuta istraga:

"Nadležni tužilac u Rožajama, u mestu Stupanski potok, na delu teritorije koji se nalazi u Crnoj Gori, izvršio je uviđaj u jutarnjim časovima, zajedno sa tužiocem Višeg državnog tužilaštva iz Novog Pazara, uz prisustvo službenika OB Rožaje i OGB Rožaje i granične policije MUP-a Republike Srbije.

Tokom uviđaja su pronađene tri čaure, kal. 9 mm, koje će biti veštačene u Forenzičkom centru u Danilovgradu. Takođe će biti veštačeno i vozilo „Grand čiroki“, koje koristi M.M, rođak ranjenog F.M, a na kojem su vidljivi tragovi od projektila. Terensko vozilo marke „Nissan“, koje je pronađeno u mestu Stupanski potok, ali na delu teritorije mesta koje pripada Republici Srbiji, preuzeli su službenici MUP-a Srbije. U „Nissanu“, kojim je kako policija Srbije sumnja upravljao I.Č. iz Tutina, nađena je veća količina gumenih čizama i manja količina tekstilne robe."

MUP Crne Gore zaključuje da su to sve informacije koje mogu da saopšte javnosti u ovom trenutku.

Komentari (3)

Garfild

15.11.2016 10:10

Sad momak neka trazi odstetu,ni kriv ni duzan popio metak.Bitno je da je ziv i zdrav,ali tuzi drzavu ili ko je vec idgivorsn,kad se ima za razne gluposti,neka i tebi isplate odstetu,kad je momak glavom mogao platiti.

aca021

15.11.2016 10:32

Kako to " koga su posle pucnjave uhapsili i odveli u Srbiju", a operisan u Beranama?

Ana

15.11.2016 11:39

Sad me ne cudi kako Crnogorci slobodno ulaze u Srbiji i donose drogu.Nikakva granica niti kontrola ulaska-izlaska u ne zavisne drzave?