Belgrade Fashion Week Showcase
Promo
Belgrade Fashion Week Showcase

Promo

Belgrade Fashion Week Showcase, Foto: Promo

Belgrade Fashoion Week Showcase će nakon prošlogidšnje revije i prezentacije pet prestižnih beogradskih dizajnera na novom Fashion Scoutu predstaviti oko 20 dizajnera. Ideja je da se beogradska modna scena predstavi kroz različite vidove kreativnog pristupa modi, ne samo kroz modele za proleće-leto 2017. već i kroz autentični dizajn i modni rukopis sa ovog prostora.

Učestvuju: Ana Ljubinković, Vlada Savić, Jelena Stefanović, Sonja Jocić, Jovana Marković, Aleksandra Lalić, Budislava, MATES, Vesna Kracanović, Ana Vasiljević, Sestre S, Jasmina Vujović/Get- up, Evica Gloves, Koishi/Lamat, Jasmina Sanader, Sonja Krstić, Doda Komad, Ljudmila Stratimirović, Danijela Biškup, Ivana Ristić, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević.

Pored nesumnjivog ličnog uspeha za svakog pojedinca rezlutati ovih kontinuiranih predstavljanja imaju značajan uticaj i na unapređenje imidža Srbije, razvoj kulturne razmene, skretanje pažnje mogućim domaćim i internacionalnim investitorima na domaće modne i šire gledano kreativne industrije.

Obeležavajući 20 godina rada Beogradska nedelja mode predstavlja srpski talenat i kvalitet na London Fashion Weeku, a najbolje predstavnike domaćeg modnog dizajna moći ćemo da vidimo i uživo u Beogradu u periodu od 26. oktobra do 8. novembra kada će biti održana jubilarno 40. izdanje prve nedelje mode pokrenute u Jugoistočnoj Evropi.

Ana Ljubinković

Promo

Ana Ljubinković, Foto: Promo

Kolekcija Ane Ljubinković u Londonu

Kolekcija srpske modne kreatorke Ane Ljubinković biće prikazana danas u Londonu kao jedna od najboljih među 300 stotine radova pristiglih na Ones to Watch konkurs.

Uspešna saradnja sa organizacijom Fashion Scout se nastavlja te će i ove jeseni tokom London Fashion Weeka srpska moda biti prezentovana na najbolji način.

Na projektu Ones to Watch se predstavljaju najveći internacionalni talenti, odabrani između 300 prijavljenih radova, od strane uglednog žirija, koji je koncipiran tako da obezbeđuje najveću pažnju medija, ali i profesionalnih modnih kupaca.

Anina kolekcija za proleće/leto 2017. inspirisana je kratkim filmom "Jabberwocky" iz 1971. Jana Švankmajera.

Rezultat su stroge ali ženstvene siluete u pastelnim bojama, sa posebnim grafičkim senzibilitetom. Suprostavljanjem oštrih i mekih linija i oblika u kombinaciji sa naglašenim detaljima stvara se savršena harmonija kreativnog haosa koji je česta tema u radu Ane Ljubinković.