Košarkašice Srbije odoše u Rio
Marko Metlaš
Košarkašice Srbije odoše u Rio

Marko Metlaš

Pokazaće šta je srpski inat: Košarkašice Srbije, Foto: Marko Metlaš

I jedan i drugi tim i mogu i hoće da osvoje odličja, a ne samo da steknu iskustvo i uživaju u Riju. Zato su pred sebe jasno postavili cilijeve, pre svega vaterpolisti, od kojih se, bez sumnje, očekuje zlato, prvo za samostalnu državu Srbiju.

Veslači prvi u selu

Veslači će biti prvi u Olimpijskom selu, a Srbiju će predstavljati dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik i dubl skul, koji čine Marko Marjanović i Andrija Šljukić. Veslački program trajaće od 6. do 13. avgusta.

- Sigurno je da je ovaj olimpijski tim sastavljen od divnih ljudi. San svakog sportiste je učestvovanje na Olimpijskim igrama, s tim što Srbija i u vaterpolu, kao i u košarci ima tradiciju da uvek ide na osvajanje medalja. Mi, dakle, ne idemo da učestvujemo, nego da pobedimo - rekao je selektor Dejan Savić u ime svog tima, kao i tima selektorke Marine Maljković i dodao:

- Siguran sam da četvorogodišnji ciklus koji smo završili nije četvorogodišnji, jer svaki sportista, kad počne da se bavi bilo kojim sportom, sanja o Olimpijskim igrama. To je celokupan životni proces. Obe selekcije ostvarile su svoje snove, još samo treba da se vide plodovi tog rada u Riju - zaključio je Savić.

Košarkašice, za razliku od vaterpolista, nisu favoriti za zlato, ali nisu bile ni na Evropskom prvenstvu prošle godine, pa su iz drugog plana stigle do najsjajnijeg odličja. Srbija prvi put ima obe košarkaške ekipe na Olimpijskim igrama.

Vaterpolisti Srbije

Marko Metlaš

Uvek raspoloženi: Vaterpolisti Srbije Milan Aleksić i Nikola Jakšić, Foto: Marko Metlaš

- Mi ćemo se, što je uvek bilo specifično za Srbiju i za naše gene, truditi da se borimo, da prikažemo inat, da pokažemo da je u sportu sve moguće, da možemo da pobedimo i one mnogo veće sile od nas. Mislim da je svih ovih godina naš glavni argument uvek bio velika borba, koja vodi čak do fanatizma, a kada to prikazati, ako ne na Olimpijskim igrama? - jasna je bila Maljkovićeva.

Đilas: Otišli najlepši i najzgodniji

Ana Dabović i Dragan Đilas

Marko Metlaš

Ana Dabović i Dragan Đilas, Foto: Marko Metlaš

- Danas jedino mogu da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije što je na ovom putovanju spojio najlepše i najzgodnije sportistkinje i najbolje i najzgodnije sportiste - rekao je predsednik KSS Dragan Đilas.

Komentari (1)

milan

01.08.2016 18:12

srecno vam bilo donesite nam nesti Zivela Srbija