Mladić i Karadžić
EPA
Mladić i Karadžić

EPA

Mladić i Karadžić, Foto: EPA

Nekoliko sati nakon saznanja da je osuđen na doživotnu robiju, Ratko Mladić, general Vojske Republike Srpske, u prostorijama Haškog tribunala susreo sa se svojim haškim sapatnikom i prvim predsednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem, saznaje “Alo!”.

Kako saznaje naš list, susret dva prijatelja nakon presude Haga bio je veoma emotivan.

- Čim ga je ugledao, Karadžić ga je snažno zagrlio i povikao: “Pa srećne ti rane, junače!” - ovo je za “Alo!“ ispričao Luka Karadžić.

Kako nam je rekao Luka, baš kada je razgovarao sa Radovanom Karadžićem, kod njega u ćeliji se pojavio Ratko Mladić. I to samo nekoliko sati nakon izricanja presude.

- Bio je to vrlo emotivan susret. Ja sam pričao sa Radovanom baš o Mladićevoj presudi, on je rekao da je znao kako će sve biti, jer šta se drugo moglo očekivati od tog suda, ali da se ipak iznervirao, to je jače od njega. U jednom momentu mi je rekao: “Luka, izvini, evo generala”, nije prekinuo vezu i ja sam čuo kako mu je rekao: “Srećne ti rane, junače!“ Onda su se nasmejali obojica. Šta će, i uprkos muci moraju da se drže. Ja sam rekao Radovanu da ga pozdravi od mene i Mladić mi je uzvratio pozdrave - priča Luka.

On dodaje da su i Kradžić i Mladić odlučni da se bore za istinu do kraja života.

- Ratko je i juče bio dostojanstven. I kao borac je bio veliki, išao je u prve redove, nije govorio: “Ajde ispred mene”, nego: “Ajte za mnom”. Ratku se ne može osporiti njegova hrabrost, patriotizam i vojno znanje. Neka mu je bog u pomoći. Nek izdrži, nek dokaže da je sve za šta ga terete laž, ali imajući u vidu njegovo stanje - mrka kapa - završio je on.

Komentari (3)

Marko

24.11.2017 21:19

generale nikada te necemo zaboraviti..hvala ti sto si branio i odbranio srpski narod..a dušmani nek crknu

Mladen

25.11.2017 06:21

Лука много причаш неистине,шта ћеш ти у медијима на овакав начин...

Srpkinja

25.11.2017 10:10

Istina je da je govorio hajde za mnom pričala su mi moja braća , to im je i dalo snagu da krenu dalje