David Tekić
privatna arhiva
David Tekić

privatna arhiva

David Tekić, Foto: privatna arhiva

Možda je lakše slikama, tetovažama kojima je prekrio celo telo.

- Živim u Nemačkoj, borim se za Nemačku, ali Srbija je moja jedina kuća. Putem tetovaža želeo sam samo da iskažem svoju životnu priču, šta osećam i koliko sam ponosan na svoju zemlju! Čak 10 tetovaža sam posvetio Srbiji. Iscrtao sam celu desnu nogu, celu levu ruku, stomak, leđa, rebra, glavu... Ma celo telo, ali samo pričama koje me inspirišu - počinje Tekić priču za „Alo!“.

Tetovaža

privatna arhiva

Tetovaža , Foto: privatna arhiva

Prvo što primećuemo ispod belog kimona je lik cara Dušana, tetoviran preko celog vrata.
- Dušan je na prednjem delu, a grb Nemanjića na zadnjem. Na levoj ruci imam i čuveni citat cara Lazara pred kosovski boj, na bicepsu srpski grb, na ramenu Svetog Nikolu, na leđima tri naše crkve... Mogu do sutra tako... Pored uveta sam ispisao „Srbi“, na levoj podlaktici „s verom u Boga“, a na grudima, tik uz ljiljane, svoju malu molitvu... Sviđa mi se kako to izgleda.

Pravoslavne crkve

privatna arhiva

Pravoslavne crkve, Foto: privatna arhiva

David ne krije da ne može bez Srbije i naših ljudi.
- Te 2000, Slavko, moj otac, a sada i trener, dobio je iz Nemačke ponudu za posao koju nije mogao da odbije. Iz obdaništa u Bačkom Jarku odjednom sam se obreo u Nemačkoj, ali korene nisam zaboravio. Eto, baš prošlog vikenda sam osvojio Evropski kup, ovde u Srbiji, i to mi je najdraža titula u karijeri, a mnogo ih imam. Često sam u Nišu, u Novom Sadu treniram. Volim da kažem da u Nemačkoj radim, a da u Srbiju dolazim na raspust.

Isus Hristos i poruka „S verom u Boga“

privatna arhiva

Isus Hristos i poruka „S verom u Boga“, Foto: privatna arhiva

Da li će se vratiti na ove prostore, pitamo mladog džudistu.
- To se ne dovodi u pitanje! Čim završim karijeru. Imam dva sna, dva cilja. Da osvojim olimpijsko zlato, pa da se vratim i otvorim školu džudoa u Srbiji. Više mi ništa ne treba - poručuje ovaj budući veliki šampion.

Grb  Nemanjića

privatna arhiva

Grb Nemanjića, Foto: privatna arhiva

 

Srbi, bodrite me 10. decembra

David prvo naredno takmičenje u Srbiji ima 10. decembra. - Biće to Evropska liga. Voleo bih da me naši ljudi podrže, kao sad u Beodradu, a i ja jedva čekam da dođem, da se vidim sa Kukoljem, Mrvaljevićem, Ciganovićem, Nikolićem i ostalim našim džudistima - kaže on.

 

Trenira sa Crvenom zvezdom, voli i Partizan

Kada god dođe u Srbiju, David trenira sa Zvezdom, ali na društvenim mrežama je često i u opremi Partizana. - Nisam ja od onih koji dele, poštujem obe strane. Bliža mi je crno-bela, ali imam prijatelje i na crveno-beloj - priznaje Tekić.

Save

Save

Komentari (3)

Anja

14.10.2016 08:08

Lepo... :)

miki

14.10.2016 08:30

ako si vec Srbin pisi original cirilicom..

Бојана

14.10.2016 10:58

А ,ако нисам истетовирала сва српска и православна обележја онда сам мање Српкиња или нисам уопште ? Само питам?