Cenjen u Sloveniji: Ivan Marinković
Zadar/Zvonko Kucelin
Cenjen u Sloveniji: Ivan Marinković

Zadar/Zvonko Kucelin

Cenjen u Sloveniji: Ivan Marinković, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Bivši igrač Crvene zvezde i Partizana ne bi morao da aplicira za pasoš ove države, pošto mu je baka bila Slovenka, deda Srbin, a i otac mu živi u Ljubljani.

Interesovanje za Marinkovića potvrdio je i Matjaž Smodiš, direktor reprezentacije Slovenije.
- Da, želimo ga. Jedini problem je što on nije zvezda! A nismo još sigurni da li bi se vodio kao naturalizovani igrač. Da je on velika zvezda, ne bi bilo problema. Ovako je on i dalje samo jedan od igrača koje pratimo - objasnio je Smodiš za slovenačke medije.
A šta na sve to, posle reči Smodića, kaže Ivan Marinković.

- Sigurno da je to velika čast i da imponuje kada se direktor jedne takve reprezentacije interesuje za vas. Smodiša kao vrhunskog igrača se veoma dobro sećam i veoma ga cenim, a Kokoškova, nažalost, nisam imao prilike da upoznam, ali sam o njemu slušao zaista samo u superlativu - počeo je Marinković priču za „Alo!”.

Marinković otkriva za naš list i da do sada nije razmišljao o tome da zaigra za Sloveniju.
- Ne znam koliko je sve to ostvarivo i da li bih uopšte bio spreman da igram za bilo koju reprezentaciju osim Srbije. Zaista u ovom trenutku nisam razmišljao o tome i ne znam šta bih mogao da kažem na tu temu. U svakom slučaju sam počastvovan zbog činjenice da bi takve košarkaške veličine volele da me vide u dresu svoje reprezentacije - zaključio je Marinković.

Dodatni problem u ovoj priči je činjeica da je Ivan igrao za mladu reprezentaciju Srbije. Mesto naturalizovanog igrača u Sloveniji popunjava Alen Omić (centar iz BiH), mada je FIBA imala različita tumačenja sličnih situacija.

Lična karta

Ime: Ivan
Prezime: Marinković
Datum rođenja: 27. 11. 1993.
Mesto rođenja: Beograd
Visina: 2.08 metra
Karijera: Crvena zvezda (2010-2011), Partizan (2011-2013), OKK Beograd (2012-2013), MZT (2013-2014), Šćećin (2015), Zadar (2015-?).

Komentari (1)

Djoko

31.10.2016 10:10

Ivane Srbine,Srbija je tvoja majka.