Nemanja Petrović
Privatna arhiva
Nemanja Petrović

Privatna arhiva

Nemanja Petrović, Foto: Privatna arhiva

Lekari ne znaju koliko još njegovo srce može da izdrži. Na aparatima za veštačko disanje je i hrani se pomoću sonde, a sve zbog benignog tumora na mozgu koji u Srbiji ne može da se operiše. Ovako Branislav Petrović opisuje stanje svog sina Nemanje dok na sve moguće načina pokušava da pronađe 20.000 evra za njegovo lečenje u inostranstvu.

- Da nema tog tumora, Nemanja bi bio kao i svaki drugi tridesetpetogodišnjak - kroz suze priča Branislav.

Nemanja, koji živi u Kaluđerovu kod Bele Crkve, poslednjih mesec i po leži u šok-sobi bolnice u Vršcu. Aparat diše umesto njega, hrani se pomoću sonde i ne oseća levu stranu tela.

- Nekoliko pokušaja da se u našoj zemlji izleči bili su neuspešni. Što zbog nezgodnog položaja na kojem se tumor nalazi, što zbog kasnog detektovanja da je tumor, koji je u početku bio benigan, postao opasan. Nemanjine nalaze smo poslali u više poznatih klinika, ali smo za sada samo od dve dobili pozitivan odgovor - objašnjava Branislav.

Nemanja hitno mora na intervenciju gama-nožem, i to u Rumuniju ili u Tursku, jer u Srbiji, kako im je rečeno, nije moguće obaviti tu vrstu zračenja. U obe varijante, potrebna je izvesna suma koju Nemanjina porodica ne može sama da skupi. Troškovi celog tretmana koji bi Nemanji spasao život iznose oko 20.000 evra.

- Iznos varira zbog toga što ne znamo kako će Nemanja podneti terapiju i koliko će ona trajati. Jedan od najpoznatijih svetskih hirurga pristao je da Nemanju operiše i da tek nakon operacije dobije novac. Pošto je Nemanja u kritičnom stanju, povezan na aparat za veštačko disanje, do klinike u Rumuniji ili Turskoj mora se transportovati specijalnim helikopterom. Jedna klinika iz Beograda ima mogućnost da to obavi. Postoji mogućnost i da ide redovnom linijom, ali u tom slučaju mora i medicinska ekipa da ide s njim - objašnjava Nemanjin otac.

Tekući računi na koje možete uplatiti novac za Nemanju:

Vojvođanska banka a.d. Novi Sad, filijala Bela Crkva

Dinarski račun: 355000320048710893

Devizni račun: 355000320048711087

Swift kod za uplate iz inostranstva: vbubrs22

Uplatu izvršite uz napomenu da je svrha uplate:

“Pomoć za Nemanju Petrovića - Kaluđerovo”

Komentari (4)

zastava757

04.03.2016 13:31

ma sta ziro racun. sramota je da ova drzava nema 20000 evra dok bahati direktor elektroprivrede srbije kupuje audi od nasih para. izlecite coveka sram vas bilo. poruka za balsu, sad se pokazi pa nemoj jedno leto da putujes na sejsele nego pomozi coveku.

Katja

04.03.2016 13:44

@ zastava757 - Alal ti vera!

vitez

04.03.2016 17:31

@ zastava757 - Tako je, dokle više???

Davor

04.03.2016 14:15

Apelujem da vlast da pare da se spasi Nemanja! Za razne stvari su se davale pare sad je najpotrebnije da se spasi nas gradjanin!!!! Molim Vas novinare koji mozete da uticete da se neko iz vlasti javi povodom ovog. Ljudi ko moze neka uplati koliko moze svaka pomoc je dobrodosla toj porodici.