Ana Brnabić
MUP
Ana Brnabić

MUP

Ana Brnabić, Foto: MUP

Ona je poručila da Srbija želi da postene ravnopravni član koji će da podrži EU, a ne da traži korist od članstva.

- Vlada pod Aleksandrom Vučićem je promovisala je EU integracije na najbolji način. Nikada na način da potencira evropski novac za pomoć, već su u prvi plan stavljene reforme koje su važne za naše gradjane. Ako reforme nisu dobro sprovedene neće EU biti ta koja će nam dati pslove i novac - rekla je premijerka Srbije.

Mekalister: Srbija je važna za EU!

Brnabić se susrela sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove EP i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, koji je istakao da je Srbija za EU važna zemlja u kontekstu geostrateške i geopolitičke pozicije i da je evropski put otuda značajan kako za našu zemlju tako i za EU, uz sve povremene probleme i prepreke na tom putu.

Navela je da Srbija ne želi da uđe u EU kao neko ko traži pomoć već, kako je rekla, želi da uradi svoj posao, da bude jednaki član koji može da podrži EU jer to je jednini put za sve nas.

Brnabić je poslanicima Evropskog parlamenta u Briselu predstavila svoju vizju politike i napretka Srbije u nardnom periodu.
Prema rečima Ane Brnabić osnove ”Srbije kuće” su digitalizacija i obrazovanje.

Pretodna vlada uradila je mnogo na ekonomskom oporavku Srbije i vratila je sa ruba bankrota. Ja kao novi premijer ne moram da se bavim fiakslnom konsolidacionom jer je to uradejeno. Mi se sada bavimo rastom”, navela je Brnabić objašnjavući da je taj rast upravo zasnovan na reformi obrazovanja i digitalizacije.

Kao dalja tri ključna stuba za razvoj Srbije, premijerka je navela ekonosmki rast i makroekonomsku stabilnost, reformu javne adminostracije i vladavinu prava.

Brnabić je ponovila ”Kada je krov 'kuće Srbije'” u pitanju to je regionalna stabilnost, a vrh kuće EU integracije”.

Srbija je, poručila je, duboko posvećena saradnji i stabilnosti u regionu, Berlinskom procesu i ponovila da se prva rečenica njenog ekspozea kao premijera nove vlade Srbije odnosi na strateški cilj Srbije - članstvo u EU.

Komentari (4)

Kastiljo

10.10.2017 18:54

Važno je uspostaviti evropske standarde u zemlji

Dada

10.10.2017 19:30

Kada evropski standardi budu ppstavljeni u zenlji bice sve mnogo lakse

Saška82

10.10.2017 21:30

Srbiji je potrebno da od evropske regulative "uzme" ono što nam je potrebno da idemo u korak sa visoko razvijenim državama Evrope, da imamo stalan i siguran ekonomski rast, samim tim bićemo dobro tržište za nove investicije, ne samo državama EU već celom svetu. Iz toga je članstvo u EU potpuno sledujuć ishod.

Marjan

10.10.2017 22:52

Mir, stabilnost i evropske integracije nam je jasan put. Reforme su u toku i otvaraju se nova poglavlja. Na dobrom smo putu!