Paunović, Melcer
Promo
Paunović, Melcer

Promo

Paunović, Melcer, Foto: Promo

Paunović je upoznala specijalnog izvestioca da Republika Srbija sprovodi svoje obaveze preuzete iz Konvencije protiv torture i drugih surovih neljudskih ili ponižavajućih kazni ili postupaka UN.

Ona je istakla da je Srbija Komitetu protiv torture dostavila Drugi periodični izveštaj i da je, nakon dobijanja zaključnih zapažanja Komiteta,
otpočela aktivnosti na sprovođenju svih 19 preporuka.

Paunović je Melcera upoznala i sa tim da su Komitetu blagovremeno dostavljeni podaci o primeni preporuka koje su iznete u stavovima 9.a (zaštita osnovnih prava lica lišenih slobode, uključujući nezavisni lekarski pregled od početka lišavanja slobode) i 19. (javna osuda pretnji i napada prema novinarima, LGBT osobama, Romima), kao i da Srbiju 2019. godine očekuje Treći periodični izveštaj.

Na sastanku je bilo reči o sprovođenju preporuka mehanizama UN, i u vezi sa tim je specijalni izvestilac pozdravio uspostavljanje vladinog Saveta za ljudska prava UN, kao i aktivnosti ovog Saveta. Melcer je naveo da ovakvo telo i način na koji ono funkcioniše može poslužiti kao primer dobre prakse drugim zemljama.

Paunović je specijalnog izvestioca upoznala sa aktivnostima koje Vlada sprovodi na zaštiti posebno osetljivih društvenih grupa i istakla rezultate koji su u prethodnom periodu ostvareni.

Komentari (5)

Jankec

15.11.2017 16:04

Napredujemo kao društvo što je za svaku pohvalu.

Gavrilo

15.11.2017 16:09

Posle svega što ova vlada preduzima tako i treba da bude.

Nata90

15.11.2017 18:11

Srbija je lider u regionu zahvaljujuci predsedniku i radu vlade

Marina

15.11.2017 19:13

Srbija napreduje u svakom pogledu, to i vidimo, a sigurna sam da ce napredka tek biti

Mila

15.11.2017 20:26

Stizu pohvale sa svih strana da smo na dobrom putu i da brzo napredujemo. Vlada dobro vodi Srbiju na siguran put ka EU