Uskoro dobija nove stanare: Vlada Srbije
Emil Čonkić
Uskoro dobija nove stanare: Vlada Srbije

Emil Čonkić

Uskoro dobija nove stanare: Vlada Srbije, Foto: Emil Čonkić

Sudeći po kadrovskim rešenjima, Vlada koja će verovatno biti formirana 28. juna će biti i te kako nova, jer će mnogi aktuelni ministri ostati bez svojih fotelja, a zameniće ih novi kadrovi.

Nikola Selaković neće više biti ministar pravde, već će u novom kabinetu premijera Vučića biti unapređen u potpredsednika Vlade Srbije, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora.

Prema saznanjima našeg lista, u Nemanjinu 11 mogao bi da uđe i član Odbora direktora NIS-a i bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević, koji je kandidat za ministra privrede, ali i predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović, zvani Stepa, koji će verovatno naslediti Selakovića na mestu ministra pravde.

Raspodela ministarskih fotelja umnogome zavisi i od dogovora sa Socijalističkom partijom Srbije i resorima koji bi njima mogli pripasti. Tako da, ako socijalistima bude pripao resor Ministarstva zdravlja, na čelo tog resora dolazi potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović. Ona je već jednom bila na čelu ovog ministarstva, u periodu od 2012-2014. godine, u vreme kada je predsednik Vlade bio lider socijalista Ivica Dačić.

Ukoliko Dejanovićeva zasedne u fotelju ministra zdravlja, aktuelni ministar Zlatibor Lončar mogao bi otići na poziciju direktora Kliničkog centra Srbije. Naravno, ako socijalistima ne pripadne ovaj resor, Lončar će ostati na čelu Ministarstva zdravlja.

Goran Knežević je na dobrom putu da se vrati u Nemanjinu 11. Prema našim saznanjima, on će najverovatnije naslediti Željka Sertića na mestu ministra privrede, za koga se već duže vreme spekuliše da će ostati u izvršnoj vlasti, ali ne u fotelji u kojoj je do sada bio.

Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice, kandidat je za ministra poljoprivrede u Vladi Srbije. Za njega važi da je favorit premijera Aleksandra Vučića, koji ga često pominje i u koga ima poverenja.

Podsetimo, na Vidovdan 2012. godine novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je mandat za sastav Vlade lideru SPS-a Ivici Dačiću čime je SNS konačno došao na vlast, a DS otišao u opoziciju. Prvi potpredsednik te vlade bio je Aleksandar Vučić.

Mirjana Filipović

Nenad Mihajlović

Mirjana Filipović, Foto: Nenad Mihajlović

 

Mirjana Filipović vodi energetiku

Socijalistička partija Srbije mogla bi u budućoj vladi ostati i bez resora energetike. Naime, prema informacijama našeg lista na čelo Ministarstva energetike i rudarstva bi umesto Aleksandra Antića mogla doći Mirjana Filipović, aktuelni državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike.

Diplomirala je 2002. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Titulu magistra je stekla 2009. godine, sa magistarskim radom „Perspektive razvoja Elektroprivrede Srbije u okviru energetske zajednice zemalјa jugoistočne Evrope“. U periodu od avgusta 2012. do februara 2013. godine obavlјala funkciju pomoćnika ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine i bila zadužena za Sektor elektroenergetike. Od 2013. godine do maja 2014. godine radila je u JP „Elektromreža Srbije“, kao direktor sektora za trezor.

Save

Komentari (2)

Kvazimodo Sorabius

21.06.2016 08:51

Treba vladajucoj stranci odati priznanje, a narocito lideru Vucicu, za mukotrpno ali uspesno, DVOMESECNO pregovaranje samih sa sobom! Pregovori s Kolindom traju jedan dan, s predsednikom Kine tri dana, a sami sa sobom pregovaraju od 24. aprila.

IVICA I MARICA

21.06.2016 10:50

Meni srce zebe sta ce Zorana da obuce za ustolicenje. Ona ce sigurno biti izabrana jer je njen ucinak velika,postignuca savrsene a i zato sto nama mandatar saaam odlucuje o svomm timu..Taj pod ptitiskom i sugestijama mocnih sila nikada ne bi popustio i uzeo nekog ko to ne zasluzuje,Taman posla.