Vreme je da se oproba kao selektor: Muslin
profimedia
Vreme je da se oproba kao selektor: Muslin

profimedia

Vreme je da se oproba kao selektor: Muslin, Foto: profimedia

Radovan Ćurčić broji poslednje dane na klupi „orlova“ i već sada je svima jasno da će mu meč sa Estoncima u Talinu biti oproštajni. U susret izborima u FSS-u i situaciji koja favorizuje Slavišu Kokezu kao verovatnog naslednika neuništivog Tomislava Karadžića, najozbiljniji kandidat za predsednika spremno dočekuje izbornu trku i za nju već ima keca iz rukava.

Kako „Alo!“ saznaje, Kokeza je sa najbližim saradnicima već došao do zaključka da bi „orlove“ sa klupe mogao da preporodi Slavoljub Muslin (62), čovek koji već duže vreme čeka u redu za mesto selektora i koji je trenutno bez angažmana. Ozbiljna opcija je bio Dragan Stojković Piksi, ali zbog ugovora koji ga vezuje za kineski Gvangžu peta Zvezdina zvezda će preskočiti i ovo „deljenje karata”. Za to vreme, Muslin je načelno već rekao „da“ Kokezi, sada samo preostaje da se aktuelni potpredsednik FSS-a premesti u dugo i pažljivo pripremanu predsedničku fotelju.

Nema dilemu koga za  selektora: Kokeza

Marko Metlaš

Nema dilemu koga za selektora: Kokeza, Foto: Marko Metlaš

- Ne krijem da bi mi kruna karijere bila da budem selektor Srbije. Otvoren sam za razgovore - rekao je krajem prošle godine Muslin.
Na Kokezinoj listi želja se našao i Miroslav Đukić, ali su razgovori s njim u startu krenuli traljavo, jer Đukić posle sukoba sa Karadžićem ne pristaje na još jednu avanturu u srpskom fudbalu.

Nakon najnovijih skandala u našoj reprezentaciji na Muslinu će biti da pročisti redove među „orlovima“, a to mu neće biti problem. Jasno je i ovo - kod Muslina sigurno neće biti javašluka i ultimatuma fudbalskih zvezda i zvezdica, kao što je to bio slučaj sa preplašenim Ćurčićem.

Trenirao Zidana, Dugarija, vodio Zvezdu, Bordo, Lens...

Muslin svakako može da se pohvali bogatom igračkom, ali i trenerskom karijerom. Kao igrač nosio je dresove Rada, Zvezde, Lila, Bresta, Kaena, a trenerskim poslom je počeo da se bavi 1989. godine u Brestu. Vodio je, između ostalih, Bordo, Lens, Le Man, Zvezdu, Lokomotivu Moskvu, Krasnodar... Od zvučnijih imena, trenirao je Zinedina Zidana, Kristofa Dugarija, Biksentea Lizarazua.

Komentari (4)

Pancevac

24.03.2016 08:47

Pa da je pametan i posten sam bi dao ostavku.MASINBRAVAR.

nebojsa

24.03.2016 09:32

Dok je Tole tu od naseg fudbala nema nista a i Milosevic se polako pretvara u malog Toleta.

pilot

24.03.2016 10:07

Jedini kvalitet koji ima,je prijateljstvo sa Savom.

HAHA

24.03.2016 14:29

Slatko se nasmejah , ipak treba ukunitu reprezentaciju bar ne bi imao ko da nas bruka , da promenimo selektore nije od pomoci , tzv.fudbaleri , manekeni, ne bi covek znao da da definiciju sta su treba da nauce da trce , da rade , da su kolektiv ... i mnogo jos sta pa tek onda da reprezentuju nekoga (pre svega ih naucite sta znaci REPREZENTACIJA)i da je cast za svakog pojedinca da bude deo nje , do tada visokoumna gospodo odustanite od fudbala ....