Srbija - Slovenija
Bokserski savez Srbije
Srbija - Slovenija

Bokserski savez Srbije

Srbija - Slovenija, Foto: Bokserski savez Srbije

Sve borbe su bile jako uzbudljive, a najviše ovacija dobio je Lazarevčanin u dresu Srbije Nemanja Stolić, koji je frenetično bodren od strane sunarodnika i ljubitelja boksa koji su ispunili halu Kolubara, slavio u superteškoj kategoriji protiv Miha Vindisa 2:0.

Boks veče u Lazarevcu održano je u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, dok je pokrovitelj grad Beograd. Kao i prethodne boks manifestacije, tako je i ova u Lazarevcu protekla u sjajnoj organizaciji, uz vrhunsku scenografiju, rasvetu, scenske efekte i izuzetnu posećenost publike.

- Sledeći izazov za naše reprezentativce jeste Kup BiH u Bijeljini od 9. do 11. marta 2018. i to će biti poslednja provera, nakon koje će selektor najbolje povesti na dvonedeljne zajedničke pripreme sa hrvatskim timom u njihov Trening centar za boks Sesvete u Zagrebu. Po završetku priprema u Hrvatskoj Orlovi putuju u Rumuniju na Prventsvo Evrope u konkurenciji do 22 godine - rekao je predsednik Boks saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Srbija - Slovenija

Bokserski savez Srbije

Srbija - Slovenija, Foto: Bokserski savez Srbije

Selekcije mladih boksera će svoj put ka evropskom prvenstvu u Italiji (od 17. aprila) započeti turnirom u mađarskom Egeru ( 5 - 10. marta ), sledi Trofej Podgorice i završne pripreme u mađarskom Nacionalnom trening centru Balaton.

Rezultati borbi u Lazarevcu, Srbija – Slovenija 4:3

52kg Stefan Marković - Matej Riazanov 0:2

60kg Bojan Timotijević - Albert Elšani 2:0

66kg Nenad Jovanović - Gaši 0:2

56 kg Veljko Gligorić - Aleks Guzej 2:0

60kg Nemanja Gavrilović - Tadej Cernog 2:0

81kg Nikola Stevanović - Denis Lazar 0:2

91+ Nemanja Stolić - Miha Vindis 2:0