Nije se uplašio:  Mladen Grujičić
SRNA
Nije se uplašio:  Mladen Grujičić

SRNA

Mladen Grujičić, Foto: SRNA

Iako je mandat preuzeo u novembru od prethodnika Ćamila Durakovića, svoje obaveze nastavlja i potpisuje projekte koji su ranije bili dogovoreni, piše eSrebrenica.ba.

Ono što je trenutno najvažnije za Srebrenicu jeste pitanje naplate dugovanja i redovne isplate za potopljeno zemljšite koje Hidroelektrana Bajina Bašta ne isplaćuje Opštini Srebrenica od 1991. godine.

"Vlada Srbije 4. januara će na sednici formirati Radno tijelo koje će činiti predstavnici Vlade, Elektroprivrede Srbije i Opštine Srebrenica”, kaže Grujičić i ističe da Srbija želi platiti nadoknadu koja se već 25 godina ne isplaćuje.

"Sigurno je da to neće biti isplaćeno u punom iznosu, ali najvažnije je da krenu isplate redovne godišnje tranše jer je to način kako budžet opštine Srebrenica može biti stabilan i razvojni", objašnjava Grujičić.

Prema njegovim rečima, izgradnja novog dečijeg vrtića i gradske saobraćajnice počeće najkasnije do 7. aprila dogovoreno je sa UNDP-om. Sredstva je obezbedila Vlada Srbije na prvoj investiciono-razvojnoj konfereciji koja se održala 2015. godine.

Radi se i na tome da se Srebrenica kandiduje za Evropsku prestonicu kulture za 2025. godinu.

"Imamo podršku iz Beča koja nam pruža pomoć pri kandidaturi, a plan je da predstavimo šume, banju, Drinu i poljoprivredu”, rekao je Grujičić koji smatra da je ovo izuzetno velika prilika za Srebrenicu.

Ključno u daljem razvoju Srebrenice neophodno je otvaranje novih radnih mesta.

 

Komentari (3)

penzioner

02.01.2017 23:57

Ne placa Srbija, vec ce se oteti pare od bednih nadnica radnicima i jos bednijih penzija Srpskim penzionerima!

blagoje supic

03.01.2017 02:12

@penzioner - ne razumijem zasto kada srbija nije ucesnik eara.sa plate grci e to je vec drugi padez jer njihova se zastava vije u tom gradicu.

Dragan

03.01.2017 00:15

A šta je sa onih 5 miliona evra koje je premijer Vučić poklonio Srebrenici? To se ne računa?