Rukomet rukometna lopta rukometaš utakmica
Shutterstock
Rukomet rukometna lopta rukometaš utakmica

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

U zvaničnom Saopštenju EHF-a saopšteno je da je odlučeno da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg takmičenja, dok će se mečevi između ostalih ekipa (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) igrati u istim terminima.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Kao rezultat intervencije Srbije, kvalifikacioni meč Svetskog prvenstva za igračice do 20 godina između Srbije i Kosova, zakazan za 23. mart ne može da se odigra.

S obzirom na bezbednosna pitanja oko meča i savete policijskih vlasti u zemlji, kvalifikacioni turnir je preseljen u beogradski sportski kompleks Kovilovo, umesto Kragujevca, koji je bio prvobitno planiran za organizaciju.

U uslovima otkazivanja utakmice i neuspeha Srbije da igra utakmicu, EHF je odlučio da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg učešća na takmičenju.

Na osnovu dostupnih informacija EHF-u, očekuje se da se preostali mečevi između Norveške, Slovačke i Kosova mogu igrati bez dodatnih pitanja.

Raspored mečeva između ostalih ekipa (Norveške, Slovačke i tzv. Kosova) će se igrati u nepromenjenim terminima za trodnevni događaj.

EHF ostaje u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu, kao i zvaničnicima Srpskog rukometnog saveza".

Komentari (9)

MrX

23.03.2018 19:18

Neka...interesi su interesi...treba da istrajemo u našim namerama i da se držimo našeg stava! Samo Sloga Srbina Spasava!

Шпанац Ваљево

23.03.2018 19:40

Политичари преговарају, родољуби примају србијанске и косовске плате, само деца не смеју да се играју рукомета.Туга јад и чемер ...

Драган

23.03.2018 19:54

Нисмо ни ми тако наивни. ДОКЛЕ БРАТ НА БРАТА.

kopaonik 18

23.03.2018 20:10

Sram ih bilo.U Srbiji bez nase himne za nepriznato KiM.To je trebalo ranije a ne takokasno.Namerno su ubacili njih sa nama.Ispunio im se plan.Hrabri JUNIORKE.Pobedili bi protivnice ali je ovo ipak jos veca pobeda.Glave gore.

Sale

23.03.2018 23:11

Pre neki dan procitah u novinama da je uspeh RSS to sto igramo utakmicu bez obelezja i himne Kosova.Niko nije pomenuo da utakmica treba da se igra i bez nase himne i nasih obelezja.Katastrofa,bruka i sramota

Moje cutanje skupo kosta

24.03.2018 07:44

Nije mi jasno zasto je to otkazano u "minut do 12? Zasto niko odmah nije rekap to nemoze? Pa nije utakmica zakazana dan ranije?

pitam...

24.03.2018 08:17

ako je utakmica zabranjena sa najviseg nivoa vlasti odpredsednika vlade do predsednika drzave i policije, KO JE TAJ koji tako nesto uopste dozvolio?!? Sam ili iza toga stoji nestodrugo? Stagod da jeste, RSS MORA da se oglasi.Sta se mene tice, kolektivna ostavka i odgovornost! Sramota i za Srbiju i za sport!

PORAZ

24.03.2018 08:24

DA LI SE PITA NEKO,KAKO JE TIM DEVOJKAMA KOJE SU DOSLE SA SVIH STRANA,KOJE SU SE ODREKLE DOSTA STVARI I SPREMALI ZA UTAKMICE.KOJE SU IMALE SANSE DA IDU NA SVETSKO PRVENSTVO.HOCELI DRZAVA ZABRANITI PRAJD PRAJD,AKO SE OKUPI NEKOLICINA LJUDI BEZ CILJA U ZIVOTU.ILI CE PENDREEK I UDRI PO NARODU,A SPORT ZABRANITI.KAKO DA SE SACUVA OMLADINA U DRZAVI,AKO SE PREKO SPORTA NETSO SVETI,A POLITICARI SE RUKUJU SA POLITICARIMA KOSOVA.KO ZADNJI IZADJE NEK IZGASI SVETLO.

PORAZ

24.03.2018 08:27

ONIM VODJAMA,TIH NAVIJACA.KVAZI PATRIOTA NESMETA KAD SAARDJUJU SA ALBANCIMA SA KOSOVA MAFIJASIMA.KAD SVERCUJU RADE,JOS MNOGE KRIMINALE TO IM NESMETA,E MOAJ DRZAVO,BEZ NARODE ODAVDE.A POSTO JE KOSOVO SRBIJA,NEK ODE NASA POLICIJA D A UHAPSI NEKOG NA KOSOVO,ILI INSPEKCIJA ZA ARD NEK ODE,DA VIDE DALI NEKA ALBANSKA PRODAVNICA PLACA PDV,I JELI PRIJAVILA RADNIKE.