Hapšenje Srba na Zakintosu
EPA
Hapšenje Srba na Zakintosu

EPA

Hapšenje Srba na Zakintosu, Foto: EPA

Kako javlja dopisnica "Radio Beograda" iz Atine, grčka policija je sve snimke tuče u "Bar kodu" u mestu Laganas predala Interpolu i, prema navodima policije, traga se za još šest osoba koje su učestvovale u tuči.

Dopisnica navodi da su medijske spekulacije o navodnom izručenju srpskih državljana američkom pravosuđu bez osnova, jer će se njima suditi po grčkim zakonima.

Istražni sudija na grčkom ostrvu Zakintos odredio je da jedan od četvorice srpskih državljana koji su danas saslušani ostaje u pritvoru do početka suđenja za učešće u ubistvo američkog turiste, dok će se druga dvojica Srba braniti sa slobode uz plaćenu kauciju od po 5.000 evra.

Četvrti saslušani srpski državljanin dobio je kratko odlaganje procesa i ponovo će svedočiti sutra, prenosi AP.

Agencija navodi da su ova dvojica među devet muškaraca starih između 18 i 34 godine - jednog Grka, sedam Srba i bitanskog državljanina srpskog porekla - koji su 7. jula osumnjičeni za ubistvo 22-godišnjeg Bakarija Hendersona, kojeg je na smrt pretukla grupa muškaraca ispred bara u Laganasu na Zakintosu.

Navodi se da je petorici ostalih osumnjičenih, koji su juče imali 12-časovo svedočenje pred sudijom, određen pritvor do početka suđenja.

Komentari (4)

juka

13.07.2017 20:37

ali ono bahacenje u samom startu kada onaj lik prosipa pice po devojci je vrh bezobrazluka...i izazivanje pravog nereda...nije cudno sto je i doslo do smrtnog ishoda..na kamerama ce se jasno videti ubice i bit ce primerno kaznjene.koji monstrumi.10 na 1 coveka.jes verovatno amer supcina neka ali brate mili uvedes ga na samo i ako ti je diro devojku mozda slomijes mu prste i gud baj rođo.a ne ubit coveka.koja drogirana bagra.sad ce imat vremena za razmisljanje u tvorza.

mr burns from simpsons

13.07.2017 20:38

ja i inace mnogo verujem onome sto objavljuje rts, more ako ameri mrdnu malim prstom, grci ce isporuciti srbe

Teodora

13.07.2017 21:02

Šteta! Iako se od početka znalo da neće, ali šteta jer bi osetili šta je zakon.

nedjo

13.07.2017 21:11

ološ držati što duže iza brave,beli dan da ne vide