Najviše konzumenata starosti od 30 do 55 godina
Shutterstock
Najviše konzumenata starosti od 30 do 55 godina

Shutterstock

Najviše konzumenata starosti od 30 do 55 godina, Foto: Shutterstock

Srbi su navučeni na tablete za potenciju! Statistika kaže da su muškarci u našoj zemlji samo tokom prošle godine „progutali“ oko 4,5 miliona tableta muškosti. Koriste ih svi, i mladići od 17-18 godina i stari „dečaci“ od 70 godina. Ipak, ubedljivo najviše pacijenata nalazi se u takozvanim najboljim godinama, i u punoj snazi - između 30. i 55. godine života.

Doktor Goradan Popović, seksolog i urolog, u razgovoru za „Alo!“ kaže da je korišćenje ovih preparata doživelo svoj bum još 1998. kada su se pojavili novi lekovi namenjeni boljoj potenciji, a od tada njihova upotreba je sve veća, kako u svetu, tako i kod nas.

- Ovo samo govori o tome da mi, Srbi, nismo baš toliko potentni koliko bismo želeli da budemo i koliko se hvalimo da jesmo. Međutim, situacija nije ništa bolja ni u svetu. Ipak, treba imati u vidu da se u Srbiji preparati za potenciju kupuju više i češće nego, recimo, na zapadu. Tamo je za njih neophodan lekarski recept, dok se kod nas, iako je takođe potreban lekarski recept, to ne poštuje, pa su ovi preparati dostupni u svim apotekama u slobodnoj prodaji - objašnjava doktor Gordana Popović i dodaje kako je logično da su korisnici preparata za potenciju muškarci u srednjim i zrelijim godinama, kada prirodno opada seksualna moć.

I žene  guraju plave pilule svojim partnerima

Shutterstock

I žene guraju plave pilule svojim partnerima, Foto: Shutterstock

- Međutim, primećeno je da je sve veći broj iz redova mlađe populacije, čak i tinejdžera, koji koriste ova sredstva. Najčešće su u pitanju psihološki razlozi, strah od nedovoljne erekcije, kratkog trajanja odnosa, to jest preuranjene ejakulacije, želja da se ostavi impresivan utisak kod partnerke - ističe naš sagovornik.

Zanimljivo je da tablete za potenciju kupuju i žene, pa ih daju svojim partnerima. Marija Vasilić, radnica u jednom seksi šopu u Beogradu, kaže da otprilike 10 odsto kupaca ovih proizvoda čini ženska populacija.

- Kod nas dolaze svi, i srednjoškolci, i studenti, i pravnici, i menadžeri, ali i žene koje žele dobar seks i blagonaklono gledaju na sve što im može u tome pomoći. Istina je da su „pilule za muškarce“ prilično trendi, i da ih ne konzumiraju isključivo impotentni muškarci, već i oni koji su seksualno aktivni i koji vode računa o potrebama svoje partnerke, oni što ih žene zovu „džentlmeni u krevetu“ - priča Marija.

Ne kupujte tablete na svoju ruku

- Postoje lekovi za potenciju koje ne bi trebalo koristiti bez konsultacije s lekarom, jer mogu izazvati komplikacije po zdravlje („vijagra“, „cijalis“, „kamagra“...). Postoje i oni na biljnoj bazi, čiji su neželjeni efekti manji - kaže lekarka.

Komentari (3)

sAVETNICA

27.06.2016 15:26

CETRI MILIONA ODE MRKI ,DACICU ,PALMI I OSTALIM MINISTRIMA

siki

27.06.2016 16:07

e savetnice navijem ja tebe na djordja mog bez pilula. idi mesi leba tamo.sta ti zevas u politiku. dovde smo i dogurali zbog vas kontrasa. da li ce iko vama valjati sigurno ti fali djindjic

STAROST-PAKOST

27.06.2016 18:27

"Ona" stvar ne trpi sekiraciju,brigu,stres,a nas narod decenijama zivi pod visokim naponom!Svetska politika kako god izgledalo,diskfalifikuje muskarce,namece im mnostvo obaveza i briga koje je skoro nemoguce vremenski resiti!Emancipacija zena uzela je veliki danak i trajno narusila i muski i zenski zivot!Vampiri u svojoj nemoci unistavaju svaku mrvu snage i volje mladom svet, a serviraju im pilule srece!