Srebrenica potočari
Profimedia
Srebrenica potočari

Profimedia

Srbi u ministarstvu odbrane BiH priznali genocid u Srebrenici, Foto: Profimedia

Reč je o odluci Ministarstva odbrane BiH od 8. juna, na osnovu koje su pripadnici Oružanih snaga BiH bili angažovani na komemoraciji u Srebrenici.

Naredbu o angažovanju ljudstva i resursa potpisao je srpski general Dragan Vuković po odobrenju Ministarstva odbrane u kojem je zamenik ministra Boris Jerinić iz SDS-a, navodi RTRS.

Predsedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da je Ministarstvo odbrane jedini resor koji ima dva zamenika, što znači da njime rukovode sva tri naroda.

"Ministar ne bi smeo da potpiše nijedan dokument, a da pre toga ne bude data saglasnost ostala dva zamenika", rekla je Majkićeva.

Potpredsednik SDS-a Ognjen Tadić rekao je da Ministarstvom odbrane BiH rukovodi Marina Pendeš iz HDZ-a i da je ovo pitanje za stranku iz koje ona dolazi.

Jerinić se nije izjasnio o ovom pitanju.

Komentari (5)

Mladja

27.07.2016 06:14

Ne bi me cudilo da su Tadic i Bosic ucestvovali u ovoj izdaji, jer njih dvojica ce guzice dati za vlast.

Milo

27.07.2016 07:46

@Mladja - Isto kao i dodik. Guzicu će dati, ali funkciju nikad.

Čekaj

27.07.2016 08:10

@Mladja - Kako to da je Vučić posle 25g primio hrvatske advokate za srpske logore-sabirne centre a da to ni Tadić nije hteo ni niko do poglavlja 23 a ti isti advokati će posle tužit i tražit odštetu što je isto ušlo u to poglavlje?

EU

27.07.2016 08:07

EU je bila jasno jer ni Srbija ni Turska neće u EU sve dok ne priznaju svoje genocide i donesu rezolucije o genocidu i zakon koji će kažnjavati one koji ga negiraju pa nema smisla da ih prime bez toga i.

Dejan

27.07.2016 09:14

Pa to je i bio cilj ovih natezanja u zadnje vreme . Kako da nas poturice nadmudre . A ako je ovo tačno , šteta što je Apis i njegova crna ruka prestala sa radom .