Zaplenjena droga čija se vrednost procenjuje na 50 miliona evra
promo
Zaplenjena droga čija se vrednost procenjuje na 50 miliona evra

promo

Zaplenjena droga čija se vrednost procenjuje na 50 miliona evra, Foto: promo

Policija je oduzela više od pola tone droge visoke čistoće, zbog čega se očekuje da će neko platiti glavom.

Španska policija uspala je sredinom nedelje da razbije međunarodnu kriminalnu organizaciju koja je prodavala kokain i uzgajala marihuanu, što će verovatno za posledicu imati mafijaške obračune zbog izgubljenih 310 kilograma droge izuzetne čistoće.

Vrednost zaplenjene droge iznosi oko 25 miliona evra. U ovoj akciji zaplenjeno je i više od 3.000 stabljika marihuane u različitim fazama razvoja, oko 200.000 evra i nakit u vrednosti od 20.000 evra. Takođe je oduzeto sedam vozila.

Zaplena droge

promo

Zaplena droge, Foto: promo

 

Španija meka za Srbe

Da je Španija meka za srpske odmetnike poslednjih deset godina, potvrđeno je hapšenjem Zemunca Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, Luke Bojovića i Siniše Petrića. U toj zemlji se skrivao i vodio poslove i Dejan Stojanović Keka. Uprkos tvrdnjama o razbijanju srpskih bandi u toj zemlji, na obalama Španije i dalje ima srpskih kriminalaca, kojima je glavni posao trgovina narkoticima.

- Uhapšeni Srbi imali su falsifikovane lične isprave, a bili su zaduženi za uzgoj marihuane, koja je proizvođena u iznajmljenim kućama u izolovanim područjima, i rasturanje kokaina - prenose tamošnji mediji.

Španski inspektori utvrdili su da su narko-dileri iznajmili nekoliko kuća kako bi sakrili kokain i izbegli kompletnu zaplenu droge u slučaju da budu uhvaćeni.

Srbi su napravili dvostruke podove u kućama za koje je znao samo mali broj članova bande. Drogu su potom odvozili u luku u Barseloni vozilima sa skrivenim pregradama.

Početkom prošle nedelje, ekvadorska policija uhapsila je Nenada Miloševića (36) jer je planirao transport 222 kilograma kokaina iz Ekvadora u Evropu! Policija sumnja da je bio povezan s ozloglašenom grupom “Amerika”, čiji je vođa Zoran Mihajlović Jakšić (57), uhapšen u julu na granici Perua i Ekvadora.

Osim droge, zaplenjen i novac, oružje i automobili

promo

Osim droge, zaplenjen i novac, oružje i automobili, Foto: promo

 

Drogu spremili za Evropu

Inspektori u Ekvadoru su prilikom hapšenja Srbina Nenada Miloševića kokain našli u crnom kombiju “ford F150”. Kokain je bio upakovan u osam crnih džakova od jute u kojima je bilo čak 200 paketa. Droga je bila spakovana u zelene pravougaone pakete nalik ciglama. Utvrđeno je da je u džakovima bilo ukupno 222,4 kilograma kokaina. Droga je trebalo da bude prodata u Evropi.

 

Save

Save

Komentari (4)

Beograd

18.11.2016 09:47

Mislite na srpske crnogorce sa drzvljanstvima Srbije?

sale kg

18.11.2016 10:19

Hapsite celave bradonje sto reketiraju, pale i diluju po Kg-u i drze diskoteku i voze dzipove i zutog Hummera. Ceo grad zna ko su oni a policija i tuzilastvo se ucutalo.

bos

18.11.2016 10:28

Kakav naslov, srami se, to je tvoja mafija. Moji prijatelji piju mleko pa u krevet.

Biznis koji ne pravi minuse

18.11.2016 14:40

Ma lako ce oni to resiti,poskuoljenjem cene na ulici!Tesko roditeljima i bliznjima koji imaju narkomane!