Maja Zelenović
Zoran Lončarevič
Maja Zelenović

Zoran Lončarevič

Maja Zelenović, Foto: Zoran Lončarevič

Današnji Srbenda sam se svrstao u nove trendi grupe: heteroseksualce, homoseksualce, biseksualce, metroseksualce, ne brinući mnogo o očuvanju reputacije odvajkada najcenjenijeg organa u nas - muda.

A priča o mudima i Srbima gotovo je šekspirovska - pomalo ljubavna, a pomalo tragedija, budući da se ovaj dualni organ više koristi za definisanje muškosti nego za čistu reprodukciju. Ako ćemo pravo, novija statistika kaže da svaki treći Srbin ima problem s erekcijom. Imajući u vidu ovakvo stanje, upotreba muda je sa biološke prešla u deklarativnu.

Budući da smo se zaputili u tu Evropu, valjalo bi razmisliti o tome kako ćemo Švabi i Francuzu objasniti činjenicu da se u Srba snaga, mudrost, hrabrost i muškost ne nalaze u genima, već u „donjem parlamentu“.

O tim tradicionalnim srpskim osobinama naših muškaraca možda najbolje znaju upravo ti Evropljani, kao što su Dolče i Gabana, jer Srbin karakterne osobine vredno umotava u brendiranu ambalažu, koja u najvećem broju slučajeva retko biva otpakovana.

Istorijski gledano, moderni uzorak domaćeg muškarca odavno je prevazišao pretke negde između „znaš li ti ko sam ja?“’ i „ti ćeš meni!“ i uredno smestio muda kod žene u sef i šefa u fioku, dok je originalni primerak još u vlasništvu Gospođe Mame.

Da li je Srbija ubila Srbima muda ili su jednostavno podlegla novim evropskim trendovima, pitanje je isto kao i ono - šta je starije, koka ili jaje?

Kako god okrenemo, muda više nisu neotuđivo vlasništvo pojedinca, već su nasilno privatizovana i monopolizovana od strane snažnijih institucija Žena, sa većom upravljačkom moći, čak i bez pomenutih organa.

Muda su volšebno otišla u istoriju, a Srbima jedino preostaje da se grupišu u čopore, nesposobni za individualni opstanak i teritorijalni integritet. Mogu još samo da galame i preganjaju se oko svih važnih društvenih, političkih i sportskih tema koje su, valjda, doktorirali na svim fakultetima, bilduju i tetoviraju zadnjice u zamenu za donošenje odluka i vođenje porodice.

U međuvremenu, dok perete sudove i slušate savete drage mame na ulasku u petu deceniju života, negde u pozadini te groteskne sličice pozdravljaju vas Edip i možda poslednji srpski muškarac Kraljević Marko.

Zato, dragi moji, sledeći put kad zapratite trendove i pokušate da navučete helanke, najpre proverite imate li šta u njih da stavite.

Voli vas
Veštica

Komentari (2)

Melanija

13.11.2016 13:57

BRAVO za tekst. Niko ne sme da kaze da smo odavno ni bleda senka nasih predaka. Kakva crna muda...postali smo vodeci mazohisti, mozemo Evropi da drzimo lekcije iz toga

ortodox

13.11.2016 14:48

Svaka ti je ka Njegoseva. Muskarcima je danas vise u funkciji palac od silnog kuckanja poruka nego nesto drugo