Veljko Nestorović
Alo!
Veljko Nestorović

Alo!

Veljko Nestorović, Foto: Alo!

Umesto da obrušimo drvlje i kamenje na sramnog grčkog carinika sa Kipra koji je odlučio da je sasvim u redu da maltretira decu iz Srbije i natera ih da spavaju u čekaonici aerodroma u Larnaki, javnost, ali i državni funkcioneri okomili su se na Dejana Tošića iz KUD „Izvor”. Pobogu, usudio se da vodi naše mališane u turski deo Kipra da igraju srpska kola.

„Sram ga bilo”, „Grci su naši prijatelji, nisu priznali Kosovo”, „Kako na Vaskrs”... bili su samo neki od mnogobrojnih komentara velikih patriota i stručnjaka za folklor. Alo, ljudi, pa ako su Grci naši prijatelji, je l‘ onda u redu da neki njihov carinik maltretira našu decu? Je l‘ trebalo da izvuče i pendrek da ih malo prevaspita? Na stranu to što razna srpska kulturno-umetnička društva već godinama gostuju na istom delu Kipra i nikada do sada nisu imala nijedan problem. Na stranu to što su dvojica normalnih carinika na istom tom aerodromu propustili više od polovine grupe KUD „Izvor” pre nego što je došao veliki HEROJ, koji se šokirao kada je video da srpska deca idu da igraju folklor „međ‘ Turcima”.

A onda je rešio da isteruje pravdu. I to na našoj deci, jer su za to vreme prolazili drugi mališani koji su krenuli na isto mesto, ali sa pasošima EU, pa njih nije smeo ni da pogleda. Što njima nije objasnio kako njihove zemlje isto kao i Beograd ne priznaju Tursku Republiku Severni Kipar? Ali mi smo, izgleda, druga priča. A kada smo već kod nas - kakva je naša reakcija? Izgleda mi da se pomenutom cariniku u najmanju ruku smeška parada u Beogradu, umesto da zahtevamo da ga u najmanju ruku otpuste. Sram nas bilo za reakciju.

Komentari (6)

slavica

19.04.2017 08:24

Bravo tako je

Ko guske kroz maglu

19.04.2017 08:34

Ko se čuva i Bog ga čuva!Turisti koji i pored upozorenja letuju u Turskoj,Tunisu,Egiptu,...svakako da su sami odgovorni za moguce nevolje!I svesni toga!Ali drzava opet salje avione po njh!Vremena su turbulentna,i svako mora da bude dobro informisan i svestan sta radi i gde ide!Posebno ako decu vodi!Zasto je krivac carinik,ili NN osoba?Ides mečki na rupu,pa ti kriva mecka!

west

19.04.2017 08:58

Komentarisala sam događaj i NIJE ME SRAM, sad me je sram od ovakvog naslova. Imam odraslu decu i, hvala Bogu, prestalo je to mešetarenje sa sportskim i dr. društvima, u kojima je obavezan deo priče putovanje/novac/supruge/deca organizatora. Carinik neka radi svoj posao, roditelji svoj, treneri, edukatori svoj. Srbija je dovoljno velika da putuju, ali je nekako zgodnije da idu po Kipru, tamo propadoše ako ne dođe neki mali KUD iz Srbije.

goca gocic

19.04.2017 09:09

Pa eto stidim se, ako te to cini zadovoljnim, ali i dalje mislim da decu nije trebalo voditi. "Neprijatelj mog prijatelja je moj neprijatelj". Grci se principijelno drze NE priznanja Kosovo republike i pored svih pritisaka. Hvala im, to nam znaci, zar ne? I nama bi bilo krivo da neki Grk povede decu da velicaju siptarske feste na nasem, a okupiranom KiM. Zao mi je dece koja su se stvarno namucila, ali neka se stide oni koji su ih doveli u takvu situaciju.

Alpacino

19.04.2017 09:43

U pravu je grcki carinik........

Ljilja

19.04.2017 12:58

Sram bilo ovog i ovakvih! Sta bi bilo da neki KUD ide "preko HR" u Republiku Srpsku Krajinu,preko Turske u Kurdistan...?! Samo kod nas se dozvoljava da razni KUD-ovi idu u "Republiku Kosovo", pa se cudimo kad vidimo kako drugi brane svoj suverenitet i teritorijalni integritet, svoj narod i drzavu! Muka mi je od ovih sto menjaju teze i uvek nalaze druge krivce, a ne medju nama samima! Svaka cast cariniku, pokazao nam je kako brani svoje i odrzao nam lekciju!