Spremite ručak koji topi masne naslage
Napravite ručak koji je ukusan, zdrav i pritom pomaže u mršavljenju.
Potrebno je:
250 gr tofua
2-3 kašike soja sosa
2 kašike susamovog ili maslinovog ulja
nekoliko kapljica limunovog soka
povrće i začini
crveni ili crni luk
2 šargarepe
3 paprike
trećina manje glavice kupusa
pola čili papričice
2-3 kašike susama
so, biber
kari prah
200 gr pirinča
Priprema:
Napravite marinadu od soja sosa, ulja i limunovog soka.
Prelijte njome na kockice seckan tofu i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi dok pripremite i iseckate povrće. Za brži postupak možete da koristite neku od mešavina koja može da se kupi smrznuta. Tostirajte susam u suvom tiganju na srednjoj vatri. U tom tiganju propržite kockice tofua.
Dodajte marinadu.
Iseckajte sve povrće, po želji sitno ili krupno. U teflonskom tiganju propržite luk, dodajte čili i so. Poklopite i pržite uz povremeno mešanje pet minuta. Prespite povrće u dublji tanjir. U tiganj stavite naseckanu papriku. Posle otprilike pet minuta, vratite šargarepu i luk u tiganj, izmešajte i dodajte kupus i još nekoliko minuta sve zajedno pržite. Začinite soja sosom, biberom, karijem u prahu. Dodajte tofu i tostirani susam i služite uz topao pirinač.