Pita sa domaćim korama
Bakina kuhinja
Pita sa domaćim korama

Bakina kuhinja

Pita, Foto: Bakina kuhinja

Kada želite brz, a ukusan obrok, ova pita je prava stvar.

Za pripremanje ove pite vam je potrebno:

500 grama kora za pitu

500 grama sira

400 ml pavlake,

1 kašika susama,

2 jaja

4 kašike ulja

Za preliv:

2 jaja

4 kašike pšeničnog griza

150 ml mleka,

150 ml ulja,

1 prašak za pecivo

Pita s mesom

Profimedia

Pita, Foto: Profimedia

Priprema:

U odgovarajućoj posudi pomešati sir, pavlaku, 2 jaja, 4 kašike ulja i susam.

Za preliv: u odgovarajućoj posudi pomešati 2 jaja, griz, mleko, ulje i prašak za pecivo.

Koru staviti na radnu površinu pa premazati prelivom, preklopiti drugom korom pa ponovo premazati.

Na isti način staviti još dve kore, premazati smesom sa sirom, preklopiti krajeve ka unutra i uviti u rolat.

Praviti rolate dok ne bude utrošen sav pripremljeni materijal.

Rolate ređati u podmazan pleh, premazati preostalim prelivom, posuti susamom pa peći u zagrejanoj rerni na 220⁰C dok ne porumeni.

Tagovi