Kiša jesen vremenska prognoza
Alo!/Ana Paunković
Kišno vreme za oproštaj od leta

Alo!/Ana Paunković

Kišno vreme za oproštaj od leta, Foto: Ana Paunković

Nakon jučerašnjih 27 stepeni, danas je temperatura vazduha opala za čak 10 stepeni, a prema najavi meteorologa, slično vreme nas očekuje i sutra.

- Naoblačenje sa kišom i pad temperature očekuju se danas i sutra, nakon čega će se zadržati oblačno i hladnije vreme sa temperaturom od 10 do 20 stepeni, ali bez padavina. U tom periodu jutarnja temperatura u Beogradu biće oko 10 stepeni, dok se u pojedinim delovima zemlje jutarnja temperatura može spustiti i do nule. Toplije vreme može se očekivati tek za desetak dana, krajem meseca - naveo je za „Alo!“ Ivan Ristić, meteorolog kompanije „Veder tu ambrela“.

Da promena vremena neće značajnije uticati na ljudski organizam, smatra dr Nevenka Dimitrijević.
- Kada su u pitanju veće promene temperature, ljudi uglavnom osećaju u sebi neke promene, ali nema nekog posebnog saveta, osim da se pre izlaska iz kuće obuku u skladu sa najavljenim vremenskim prilikama kako ne bi došlo do temperaturnih šokova - kaže Dimitrijević. No, šefovi bi očito trebalo da imaju razumevanja jer ovakve promene vremena utiču na produktivnost.

- Pad temperature i vlažno i kišovito vreme mogu ljude činiti pospanim, što pak smanjuje radnu efikasnost - objašnjava Dimitrijević.

Beograd ponedeljak utorak sreda četvrtak

max temp 21          20       20        21
min temp 16          14       13         11
* izvor: RHMZ

Save