Novak Đoković
Profimedia.rs
Novak Đoković

Profimedia.rs

Novak Đoković, Foto: Profimedia.rs

Konačno je sunce obasjalo Novakove fanove. Strepnja da bi naš najbolji teniser mogao da propusti Australijan open je prošlost, a Nole ne samo da će igrati već kao zapeta puška dočekuje žreb (petak) i start prvog grend slema u godini (15-28. januar).

Australijski mediji prenose da je slika Noleta kako trenira na „Rod Lejver areni“ obradovala i organizatora, koji sada ne mora da brine da li će najuspešniji teniser na njihovom turniru igrati, kad već aktuelna šampionka Serena Vilijams ne može.

- Konačno sam se vratio na dobro poznati teren. Osećam se spremno. Idemo – napisao je srpski as na Tviteru.
On je potom govorio za zvanični „jutjub“ kanal Australijan opena.

- Svaka godina donosi mi novi izazov i kao profesionalcu i kao osobi. Godine prolaze, druge smo ličnosti, svaka ćelija u telu se menja. Radio sam veoma naporno tokom pauze, trudio se da dođem u pravo mentalno stanje, u dobru fizičku formu. Došao sam, kao i 127 ostalih igrača, da se borim za trofej i da uživam u igri. Jedan od najvećih razloga je, naravno, da pobeđujem i da dođem do svoje sedme titule ovde – rekao je Nole.

Đokovića prvo čekaju egzibicioni mečevi na Taj-brejk tensu i Kujong klasiku. Početak Australijan opena zakazan je za 15. januar, a još se ne zna protivnik. Ko god da dođe u prvom kolu, ne bi trebalo da predstavlja ozbiljnu pretnju za Đokovića.

Prvo će se Đoković pojaviti na Kujong klasiku (9-12. januar), na kojem će igrati i Rafael Nadal i Bernard Tomić. Zanimljivo da je i Rafa početak sezone dočekao rovit, ali je želeo da se spremi što bolje za Melburn, pa je zamolio organizatore da mu daju šansu da se takmiči na Kojong klasiku jer i Novak učestvuje.

- Rafi su potrebni jaki mečevi, naravno da smo mu omogućili da igra. Njihov dolazak na naš turnir će nam malo primeniti raspored, ali zato smo tu - da pomognemo najboljima da se spreme za Australijan open. Biće velika stvar da na našu 30. godišnjicu imamo dvojicu najboljih tenisera sveta - rekao je Piter Džonson, direktor egzibicionog turnira u Melburnu.

Komentari (1)

Pera Detlic

08.01.2018 20:56

IDEMOOOO Nole...