Najbolji igrač Reala  je oborio  mnoštvo  rekorda
Profimedia
Najbolji igrač Reala  je oborio  mnoštvo  rekorda

Profimedia

Najbolji igrač Reala je oborio mnoštvo rekorda, Foto: Profimedia

Upravo je Portugalac postigao peti, odlučujući gol u penal seriji, za konačan trijumf - 5:3. Kako je otkrio juče, zamolio je trenera Zinedina Zidana da baš on šutira poslednji penal.

Dočekan zvižducima u Madridu!

Pomalo je nejasno zbog čega je grupa navijača Real Madrida na uličnom dočeku juče ujutro izviždala najboljeg fudbalera Real Madrida. Kada je pred njima podigao pehar, počeli su da ga omalovažavaju, možda nezadovoljni partijom tokom 120 minuta. Ipak, zaboravili su na njegov učinak tokom cele sezone, činjenicu da je rizikovao karijeru igrajući povređen, ali i da je postigao odlučujući gol u penal-ruletu.

- Pitao sam Zinedina da li mogu da pucam poslednji, jer sam znao da će to biti penal za pobedu. Znao sam da će se ovako završiti. Zidan je jedan veliki gospodin, odličan trener i presrećan sam zbog njega - rekao je Ronaldo.

Naravno, nezaobilazna tema je bila i „Zlatna lopta“, trofej za najboljeg igrača godine u svetu, koji se dodeljuje u januaru. Trenutno je njen vlasnik Lionel Mesi.

- To će doći samo od sebe, ako bude došlo. Nisam opsednut „Zlatnom loptom“ - rekao je Kristijano i malo slagao.

Sve se  vrti  oko  Ronalda

Profimedia

Sve se vrti oko Ronalda, Foto: Profimedia

Kada je reč o ovom laskavom priznanju, Ronaldo je, čini se, daleko ispred Mesija, ali i ostalih potencijalnih kandidata, a ima više argumenata koji mu idu u prilog. Pre svega, zvanično je najbolji strelac Lige šampiona za sezonu 2015/16. sa 16 golova, drugi je Robert Levandovski sa devet golova. Takođe, prvi je strelac takmičenja sa 93 gola, tako da nema sumnje da će dogodine oboriti taj rekord. Idu mu u prilog i rekordi koje je obarao u španskom prvenstvu, uprkos činjenici da je Lionel Mesi sa Barselonom osvojio titulu, a na kraju krajeva šampion je Evrope, što se možda najviše i gleda.

Takođe, Ronaldo može samo da poveća šanse za osvajanje prestižne nagrade igrama na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje počinje za 11 dana u Francuskoj. Zasad, Mesi ima pet „Zlatnih lopti“, a Ronaldo tri.

Barsa čestitala, pa dobila kritike

Uprava Barselone je na Tviteru sportski čestitala najljućem rivalu na tituli šampiona Evrope, međutim, nisu svi na taj gest gledali dobronamerno, posebno navijači katalonskog tima, koji su propisno izvređali upravu.

Kraljevski doček

Fudbalere Reala je juče ujutro dočekalo na desetine hiljada Madriđana, koji su slavili 11. titulu šampiona Evrope. „Kraljevi“ su u otvorenom dabl-dekeru prošpartali ulicama glavnog grada, uz ovacije, a glavno slavlje je trebalo da bude održano sinoć na stadionu „Santjago Bernabeu“.

 

Florentino Perez

Profimedia

Florentino Perez, Foto: Profimedia

 

Perez: Trofej za naše ubijene navijače

Florentino Perez, predsednik Reala, posvetio je veliku pobedu u finalu Lige šampiona navijačima iz Iraka, koje su pre dve i po nedelje ubili teroristi Islamske države. - Posvećujemo pobedu ubijenima, ljudima koji su u teškim trenucima pokazivali vrednosti našeg kluba - rekao je Perez. Klub navijača Reala u Samari je napadnut 13. maja. Tada su teroristi naoružani „kalašnjikovima“ ubili 14 iračkih navijača Reala, a 20 ih je teško povređeno.

Komentari (1)

Stefan

30.05.2016 18:28

Ronaldo da dobije zlatnu loptu????? Zasto ljudi moji? Messi je vise zasluzuje, Suarez je vise zasluzuje nego ronaldo.. To sto je dao malmeu 6, sahtjoru 4, wolsburgu 3, a citiju 0, psg 0, atletiku 0 golova??? Ma hajde molim vas..