Devojka noge šorc
Profimedia
Devojka noge šorc

Profimedia

Foto: Profimedia

Prži sunce, gori koža, znojimo se, sve nam smeta. Da, tako izgleda leto, pogotovo u gradu, kada upeče asfalt. Ipak, od svih muka koje leto donosi najgori je ojed između butina od prekomerenog znojenja i trenja.

Ukoliko su vam noge mišićave, ili ste se pak pred leto malo ubucili, onda vam nošenje suknje ili kratkog šorca u većini slučajeva predstavlja problem, jer čim malo duže pešačite, koža na unutrašnjoj strani butine vam se upali. Ukoliko odmah ne reagujete, do večeri se crvenilo pretvara u ranice koje mnogo bole.

Da biste sprečili da vam se ovo dogodi savetujemo da, pre nego što izađete iz kuće, svoje butine pripremite za pešačenje.

Vazelin je lek

Da, niko ne voli da se macka po vrućini, ali ukoliko ne želite da imate rane između nogu, savetujemo da na unutrašnju stranu butina namažete vazelin. Na ovaj način vaše butine će kliziti jedna o drugu, neće doći do trenja, samim tim ni do ojeda.

Što bebama stavljamo puder

Mnoge mame kad bebi menjaju pelene, na guzu stave talk. Zašto? Da se bebi guza ne bi ojela. Isti trik primenite na vašim butinama. Natalkirajte unutrašnju stranu noge. To će sprečiti znojenje. Ipak, ovo može predstavljati problem ukoliko nosite tamnu odeću...

Dezodorans je spas

Dezodorans u stiku ne morate nanositi samo ispod pazuha. Idealno će poslužiti i kod butina.

Biciklističke, mile drage...

Ukoliko, pak, ne želite da se mackate i talkirate, za problem ojeda između nogu postoji jednostavno rešenje! Duži šorc, ili biciklističke ispod suknje. Ne morate prave biciklističke. Isecite stare helanke, stari steznik ili nešto slično i nosite to ispod suknje ili haljine.

Žilet ćao!

Znamo da niko ne voli dlakave ženske noge tokom leta, ali ako već imate preosetljivu kožu, nemojte se žiletom brijate sa unutrašnje strane butina... Ostavite dlačice da i one odrade svoj posao zaštite kože.

Noge u vis

Kada dođete kući i osećate da vas koža peče i zateže obavezno utrčite u kadu. Područje između nogu operite mlakom vodom i blagim sapunom, a onda namažite nekom kremom koja će vam umiriti upalu. Takođe se potrudite da , bar dok ste u kući, vaše butine ne dodiruju jedna drugu, koliko god je to moguće.

Tagovi