Džem zimnica
Profimedia
Džem, zimnica

Profimedia

Breskva ili kajsija - nije isto, Foto: Profimedia

S obzirom da se skoro svakom bar jednom dogodilo da pomeša šećer i so kada kuva kafu, muškarci već decenijama ništa ne prepuštaju slučaju kada treba odabrati džem za palačinke.

Pomislićete, gde tu može da zapne? Pa, može! Džem od bresaka i džem od kajsija, kad ih gledate onako u tegli, mnogima izgledaju identično. Isto, neretko zgrabimo sa police džem od šipka umesto od šljive, jer, zaboga, na prvi pogled to je isto!

Baš zbog toga, svake jeseni u Srbiji se "povampire" muškarci koji prvo vole da umoče prst u teglu, pre nego što krenu da mažu džem na hleb ili palačinke. Kada potegnete pitanje kašičice, pravdaće se time kako ćete posle da kukate što su kašičicu koju su stavili u usta ponovo vratili u teglu, ili još gore - isprljali su dve kašičice!

Brojne domaćice su se godinama dovijale ne bi li sprečile svog dragog da vršlja prstom po tegli. Pre dvadeset godina mnoga deca su se žalila da nemaju nalepnice za sveske, jer je mama sve nalepila na tegle. Potom su noć pre spremanja zimnice bdile nad hartijom i flomasterom ispisivale: "ajvar", "pinđur", "džem šljiva", "slatko"... a potom sutra proklinjale sebe kada su brižno isečene papiriće selotejpom lepile na tegle.

Da i ove godine ne biste proživljavali istu agoniju, Alo! je za vas spremio specijalan poklon - nalepnice za tegle!

Alo! nalepnice za tegle

Alo!

Alo! nalepnice za tegle, Foto: Alo!

Prelepo dizajnirane nalepnice učiniće da vaša zimnica izgleda savršeno, a vaše jače polovine će moći da ližu prste samo zbog toga što je sve preukusno! Uživajte!