Branislav Pokrajac
Alo/M. Jošida
Branislav Pokrajac

Alo/M. Jošida

Sahrana Branislava Pokrajca, Foto: Alo/M. Jošida

Sahrani na Novom groblju prisustvovao je veliki broj prijatelja, kolega i javnih ličnosti koje su želele da se nađu na ispraćaju slavnog trenera i sportskog radnika.

Pre nego što su svi došli da se oproste od Pokrajca, u prostorijama Rukometnog saveza Srbije je održana komemoracija gde je pokrenuta inicijativa da se trenažni centar RSS u Mionici nazove njegovim imenom.

Branislav Pokrajac

Alo/M. Jošida

Ispraćaju prijatelja prisustvovao je i bivši rukometaš Nedeljko Jovanović, Foto: Alo/M. Jošida

"Nadam se da će neka ulica ili škola poneti ime Branislava Pokrajca. Da se o njemu snimi film, napiše neka knjiga. Siguran sam da trenažni centar RSS koji se gradi u Moionici može s ponosom poneti ime Branislava Pokrajca, koji je o jednom takvom punktu za selektiranje, kvalitetan i kontinuiran stručni rad godinama sanjao. Verujem da taj centar može biti dosanjan san jednog velikog rukometnog majstora. Dragi Krajo, neka te anđeli čuvaju", poručio je ispred RSS profesor Vojislav Andrić.

Milorad Vučelić

Alo/M. Jošida

Milorad Vučelić prisustvovao je sahrani Pokrajca, Foto: Alo/M. Jošida

Ispred generacije koja je u Minhenu 1972. godine osvojila zlatnu olimpijsku medalju od Pokrajca se oprostio kapiten Hrvoje Cveba Horvat.

Branislav Pokrajac

Alo/M. Jošida

Bivši selektor Jugoslavije Ilija Petković na sahrani, Foto: Alo/M. Jošida

"U ime svih igrača i trenera tu sam da se oprostim od našeg Kraje. Bio je veliki sportista, pripadao je samom vrhu svetskog rukometa. Kontraš izuzetnog kvaliteta, elegantan kao gazela, brz kao gepard, nebeskog skoka, strah i trepet za sve svetske golmane. S tim kvalitetima bio je preteča današnjeg rukometa. Rukomet je bio i ostao njegov život nakon diplomiranja i sticanja zvanja profesora rukometa. Kao trener je napravio izuzetnu karijeru koja je kulminirala osvajanjem zlatne medalje u Los Anđelesu. Bio je pouzdan prijatelj, disciplinovan, uz svu svoju veličinu, jednostavan, odan, brižan otac i suprug. Ta brzina koja ga je krasila, sada nam ga je prebrzo uzela. Počivaj u miru, prijatelju", rekao je Horvat.