Novak i Jelena Đoković
Tanjug/AP
Novak i Jelena Đoković

Tanjug/AP

Novak i Jelena Đoković, Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković Fondacija predstavila misiju pomoći razvoja predškolske dece i skupila značajna sredstva od donatora u Čikagu – pred početak Lejver Kupa.

Zagrljaj Novaka Đokovića i Rodžera Federera

Fondacija Novak Đoković

Zagrljaj Novaka Đokovića i Rodžera Federera, Foto: Fondacija Novak Đoković

Na „Doručku sa šampionima“, inače formatu upoznavanja zainteresovanih donora sa aktivnostima i aktuelnim projektima „Novak Đoković Fondacije“, Nole i Rodžer su zajedno izdominirali i pokazali da nema neprijateljstva.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

- Više od jedne decenije, Fondacija je neumorno radila kako bi obezbedila deci Srbije pristup predškolskim obrazovnim programima – po uzoru na vršnjake širom sveta. Kroz angažman na događajima poput ovog, i zahvaljujući velikodušnoj podršci naših partnera i kompanije RSM, bićemo u mogućosti da nastavimo misiju kako bismo ulepšali živote još hiljadama dece. Očekujemo da ćemo zajedničkim snagama postići to da do 2030. godine, prepoznate i kao ciljne za ostvarenje globalnih planova za održiv razvoj – 90% dece u Srbiji bude uključeno u programe predškolskog obrazovanja- rezimirala je Jelena Đoković.

Bilo je sjajno videti dva teniska, sportska i humanitarna velikana (Federerova fondacija inače veoma aktivna na podrućju Afrike) kako sarađuju na jednoj drugačijoj sceni od one na kojoj smo navikli da ih posmatramo, kao pravu potvrdu da istinski sportski rivaliteti zapravo promovišu najviše ljudske vrednosti na terenu – ali u nekim slučajevima češće i van njega.

Novak Đoković i Rodžer Federer pred Lejver kup

Fondacija Novak Đoković

Novak Đoković i Rodžer Federer pred Lejver kup, Foto: Fondacija Novak Đoković

Pravim ljubiteljima tenisa ovo nije mogla biti bolja uvertira u predstojeći „dubl iz snova“ Đoković – Federer, kojim će na najlepši način biti okončan program prvog dana drugog izdanja Lejver Kupa u Čikagu...